Inger Hedegaard er død

23-11-2022 15:06

Den tidligere danmarksmester i dressur, Inger Hedegaard, er gået bort

Copyright Ridehesten.com
Inger Hedegaard og hingsten Velten-Sohn DH 161 på vej mod danmarksmesterskabstitlen i 1977. Foto: Ib Nicolajsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inger Hedegaard var aktiv dressurkonkurrencerytter med stor succes i 1970’erne. Med hannoveranerhingsten Velten-Sohn DH 161 e. Velten xx/Dulden blev hun danmarksmester i dressur ved Fyens Rideklubs landsstævne i 1977.

Der var det år noget utilfredshed med, at mesterskabet blev afholdt på en græsbane, der tilmed var noget ujævn. Mesterskabet blev afholdt i Grand Prix, og det betød, at der kun var fire deltagende ekvipager. Blandt konkurrenterne var Ulla Petersen med fuldblodshesten Chigwell xx, der havde vundet DM de seneste fire år i træk.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Inger Hedegaard, Ulla Petersen, Tove Jorck-Jorkston og Finn Saksø Larsen repræsenterede året efter Danmark ved VM i Woodstock, hvor de fire ekvipager opnåede score fra 54,80% til 57,40%. Fire år tidligere havde Inger Hedegaard og Ulla Petersen sammen med Aksel Mikkelsen repræsenteret Danmark ved VM i København.

Inger Hedegaard var livslangt medlem af Sportsrideklubben, men hun droppede selv ridning i en tidlig alder for at slå sig på hundeslædekørsel og golf.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen