I dag er det Michellinos fødselsdag – for 30. gang

07-04-2021 14:24

Den navnkundige elitehingst Michellino fylder i dag den 7. april 2021 intet mindre end 30 år. I formiddag har han hygget sig med Helle Stordal og nydt at blive fotograferet til Ridehesten. I aften kommer en gammel bekendt til fødselsdagsmiddag

Nyheden fortsætter efter annoncen

For enden af den flagpyntede alle mødes man af synet af Michellino, der står med hovedet ude af sit boksvindue og nyder solen. Herfra kan han holde øje med hele gårdspladsen, stuehuset, alleen og hans fold, som han allerhelst deler med sit bedste firebenede ven, gedebukken Billy. Det er udsigten fra fordøren. Fra bagdøren i Michellinos enorme boks kigger han igennem stalden og kan her holde øje med både hopper, ungheste og rideheste. Det stortrives han med.

Lidt grå hår i hovedet afslører alderdom, men det er nu ikke til at se på Michellino, at han fylder 30 år i dag.

Han er trods sine 30 år meget kvik og skarp, og som Helle siger, så er det alle de spøgelser, som han skal holde øje med, der holder ham i live. Helle og hendes mand Ray Harris er nu også stærkt medvirkende til at holde Michellino i live og sørge for, at den ældre herre holdes i absolut topform. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

De overtog den internationalt kendte elitehingst for ni år siden, da hans ejere Irene Braun og Niels Grøndahl betroede dem opgaven. Som den største selvfølge indtog Michellino kongeboksen hos Helle og Ray på Østergaard ved Tjele, og han har været sidenhen været gårdens omdrejningspunkt.

Hans gulerødder skal igennem food-processoren, for de tilbageværende tænder er ikke længere til meget gavn. Derfor kræver det sit at holde Michellino i så flot huld, og det sker blandt andet ved hjælp af hans sponsor Miljøfoder/Horselux.

Helle, der er tidligere militaryrytter og har drevet rideskole i England i 20 år, elsker at passe Michellino, der ikke bare er en stor personlig, men også verdenskendt som far til mange succesfulde dressurheste i international Grand Prix. Hun fortæller her, hvordan hun og Ray fik Michellino.

Læs mere om KWPN-hingsten Michellino i infoboksen længere nede.

Info

Elitehingsten Michellino

Den navnkundige elitehingst er født i Holland i 1991, blev importeret af Per Vintersbølle, Stald Birkelund i Års, og blev første gang fremstillet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning for 27 år siden.

Michellino DVE 542 målte dengang blot 164 cm stg. og fik ikke desto mindre et 9-tal for type. Den udtryksfulde hingst var fra første sæson populær hos avlerne, og han har nu 1137 afkom registreret i Hestedata. Han har de sidste mange år ikke kunnet producere føl.

Michellinos første årgang født i 1995 tæller bl.a. Grand Prix-hestene Zalmiak Firfod, Mistral Højris, Milan, Mitchell Imhof og Minør. Listen af afkom i international Grand Prix er lang, og selv efter Mistral Højris er gået på pension, har der stadig været masser af Michellinoafkom i verdenseliten som fx. My Lady, Smeyers Molberg, Mira, Main Stream Hotmail, Elmegårdens Marquis, Marron, Michigan, Kjærholm's Abutsiaq m.fl. Michellino har i en årrække været at finde i Top 10 på WBFSH's verdensrangliste over de hingste, hvis afkom har indtjent flest point i international dressur, og han indtager pt. en flot 65. plads.

På Michellinos ældre dage flyttede han til Støvring Hingstedepot for at fortsætte sin avlstjeneste her. De seneste år har han dog ikke været frugtbar og han er derfor flyttet til Helle Stordal og Ray Harris i Tjele for at nyde sit otium i fred og ro – og naturligvis som staldens konge. Michellino og Helle tager dagligt en god tur sammen – nu er det altid en spadseretur, men indtil han fyldte 29 år var det ofte en ridetur.

Michellino er staldens naturlige midtpunkt – som han alle dage har været – og han har altid forstået at skabe opmærksomhed omkring. I går blev han gjort fint i stand til den store dag, og det kommer ikke til at gå ubemærket forbi. I aften kommer hans ejer Niels Grøndahl til fødselsdagsmiddag.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen