Højgaardens Zacksmir til Blue Hors

03-09-2020 07:35

Blue Hors har fået en ny, ung tophest i stalden, nemlig den 3-årige vinder af Blue Hors Dressurchampionat, Højgaardens Zacksmir

Copyright Ridehesten.com
Højgaardens Zacksmir som føl. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I finalen ved Blue Hors Dressurchampionat havde dommerholdet en klar favorit – nemlig Højgaardens Zacksmir, der blev flot fremvist af Jørgen Rieffestahl. Det blev til en suveræn sejr for den røde vallak e. Blue Hors Zack/Sir Donnerhall I, som dommerne belønnede med bl.a. 9,5 i både trav og potentiale, og et 10-tal for galop. Højgaardens Zacksmir har tidligere gjort sig bemærket ved Dansk Varmblods arrangemter på følskue, forbesigtigelse og senest hingstekåringen i Herning i marts 2020.

Blue Hors' avlsleder Martin Klavsen så sit snit til at få en fremtidig stjerne i stalden på Blue Hors, og erhvervede derfor den 3-årige championatsvinder, der er opdrættet Stutteri Højgaardens Heste ved Solveig og Christian Jensen. Avlerparret har tidligere deltaget ved dressurchampionaterne, men er også faste deltagere ved Blue Hors følchampionater, hvor de stiller hver gang, de har et afkom efter Blue Hors-hingste. 

– Vi har før prøvet at vinde med det bedste føl på Blue Hors, men jeg må sige, at det var en noget større oplevelse at vinde med en 3-års, fordi man kan se et mere færdigt produkt på en helt anden måde end med et føl, fortæller Solveig Jensen.

Copyright Ridehesten.com
Højgaardens Zacksmir til hingstekåring. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når hun og Christian besøger Blue Hors, nyder de at lægge vejen forbi deres opdræt, Højgaardens Zackzimo, som Esben Møller på vegne af Blue Hors købte på eliteauktionen tilbage i 2015, og som fortsat står i stalden på Blue Hors.

– Som avler er det rart at vide, at de heste, man sælger, kommer et godt sted hen. Vi kan godt lide den måde, hestene bliver bliver passet og trænet på Blue Hors, hvor de ikke bliver presset for hurtigt frem og får den tid, de har behov for. Det er skønt som avler at vide, at de får det godt, bliver passet godt på og får de bedste forudsætninger for at udvikle sig til en god ridehest, siger Solveig for slutter: – Zacksmir har en enorm personlighed og har været hele staldens labrador. Han vil helt sikkert blive savnet.

/Blue Hors.

Copyright Ridehesten.com
Jørgen Rieffestahl og Højgaardens Zacksmir. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen