Helgstrand i top på verdensranglisten

02-08-2018 08:14

Ponyrytter Alexander Yde Helgstrand har haft et imponerende stævneår på Adriano B, som gør at han nu fører FEI's verdensrangliste for ponyer

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Adriano B

Bare 14 år gammel er han, men allerede nu har han opnået den fornemme ære at ligge nummer et på FEI's world ranking list sammen med ponyen Adriano B. Blot fem internationale stævner har Alexander Yde Helgstrand redet gennem sin relativt endnu korte stævnekarriere, hvor de fire af dem har været sammen med Adriano, som nu er medvirkende til at han har indtaget førstepladsen foran tyske Moritz Treffinger. 

Senest blev det til guld for Alexander og Adriano ved de Nordiskemesterskaber både for hold og individuelt, med en gennemsnitsprocent over de tre dage på intet mindre end 79,14%. Ekvipagen er samtidig udtaget til at skulle repræsentere Danmark ved EM i Bishop Burton den 7.-12. august. 

Udover Alexander, ligger der to danskere mere i top 10. Sophia Winther Andersen på Der Harlekin B er placeret som nummer syv mens Frederikke Gram Jacobsen og Gee Gee 2 ligger nummer ti. 

Se den fulde gangliste HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen