Fremtidens topheste i Blå Hal

02-09-2023 11:32
Avl

Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue blev i morges skudt i gang i opvisningshallen med 2-års dressurhopper efterfulgt at fire kategorier af føl

Copyright Ridehesten.com
2-års hoppen Kamar's Jealousy er efter hingsten Jameson RS2 med Escolar som morfar. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Opvisningshallen – den såkaldte Blå Hal – på Vilhelmsborg er pyntet op til årets store avlerfest, Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue med finale for landets bedste unge hopper og føl samt Elitefølauktionen. Det er en flot og festlig kulisse at fremvise fremtidens stjerner i.

De 2-årige dressurhopper har lagt ud med løsvisning som dagens første programpunkt, hvor dommerne har set dem i alle tre gangarter. De 16 unghopper, som har prydet hallen her i formiddag, er alle udtaget til eliteskuet ved de regionale 2-års skuer.

Efter sidste 2-års hoppe havde forladt hallen, blev dommerpanelet bestående af Vicky Nortvig, Jens Søgård, Karsten Petersen og Johnny Sørensen udskiftet til Signe Wiese, Johnny Hansen og Allan Blomgreen, idet det nu drejede sig om springbetonede hoppe- og hingsteføl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter var der på ny vagtskifte, og det gjaldt nu de dressurbetonede hoppe- og hingsteføl. For begge avlsretninger af føl blev publikum præsenteret for en perlerække af nøje udvalgte føl, og som kunne høre fra speakeren, så var der i langt de fleste tilfælde også tale om føl interessante præstationsafstamninger.

Kl. 12.20 starter følfinalerne med udpegelse af årets fire vinderføl. Det efterfølges af fremvisning af de 2-årige dressurhopper kl. 14.30, inden selve finalen løber af stablen kl. 15.00.

Katalog

Tidsplan og resultater

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen