Forventningsfuld stemning før åbningsceremoni

28-08-2024 18:05

I aften går det løs, når PL i Paris officielt skydes i gang med en åbningsceremoni. Her er det de danske paradressurryttere Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen, der skal bære fanen med Dannebrog, og det betyder noget særligt, fortæller Tobias

Copyright Ridehesten.com
Der er åbningsceremoni til PL i aften. Pararytter Tobias Thorning Jørgensen, den ene af de danske fanebærere, fortæller her i artiklen, at alt er godt i den danske lejr indtil videre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I aften skal de mere end 4000 atleter til PL i Paris 2024 hyldes til åbningsceremonien. Det sker op af den prægtige Champs-Elysées allé og efterfølgende på Concordepladsen; lige i hjertet af den franske hovedstad. Til åbningsceremonien er dansk ridesport flot repræsenteret af de fire danske paradressurryttere, der om få dage skal i auktion på dressurbanen ved Château de Versailles. De to pararyttere Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen er de danske fanebærere og har derfor god grund til at være ekstra spændte forud for aftenens ceremoni. 

Over telefonen fra den danske lejr i Frankrig fortæller Tobias til Ridehesten, at han i den grad ser frem til i aften med spænding: 

Jeg glæder mig til den store oplevelse, og det er ekstra fedt at skulle bære fanen, når det er sammen med en anden pararytter, Katrine. Jeg var ikke med til åbningsceremonien i Tokyo, så det er første gang for mit vedkommende, hvilket ikke gør det mindre spændende, siger Tobias og fortsætter:

Det er en stor ære at få lov at repræsentere Danmark. De sportslige præstationer er meget for mig selv og mit team, men når man er fanebærer, repræsenterer man hele landet på en anden måde, lyder det fra Tobias.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen er fanebærere for Danmark til aftenens åbningsceremoni. Foto: Lars Møller
Fakta
Det danske paradressurlandshold

Det danske paradressurlandshold består af Tobias Thorning Jørgensen (grad III) på Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor, Katrine Kristensen (grad II) på Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro, Karla Dyhm-Junge (grad III) på Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup og Pia Wulff Jelstrup (grad IV) med Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Caretino. 

Pre-camp i Jablines og nu åbningsceremoni i Paris
Den danske delegation, inklusiv de danske heste, ankom i mandags til den franske by Jablines, som har dannet rammen om den sidste forberedelse for holdet, før de nu rykker til PL-byen og PL-staldene.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Emilie Olling Larsen, der er Katrine Kristensens groom, fortalte i går i en artikel, at hestene har taget turen til Frankrig fint. Det bekræfter Tobias, der danner par med den rutinerede skimle hoppe Jolene Hill. 

Hestene er imponerende godt kørende, det er virkelig fedt, at de har taget turen så godt. De er friske i kroppen og virker glade og tilpasse, fortæller Tobias.

Det lader til, at de firbenede atleter trives, men hvordan står det ellers til i den danske lejr? Den danske landstræner Astrid Gemal oplyser, at stemningen i lejren er god og siger:

Der er høj stemning, og vi har sunget og grinet. Her til eftermiddag er vi taget ind til PL byen i Paris, så vi lige har et par timer før åbningsceremonien i aften. Det er dejligt, at vi i år har tid til at deltage. Vi har før fraprioriteret ceremonien, da ridningen, som er det klart vigtigste, har ligget for tæt på åbningen, men i år har vi tid, og det bliver en stor oplevelse, især med Katrine og Tobias som fanebærere, lyder det fra landstræneren, der suppleres af Tobias, som fortæller, at nervøsiteten ikke er kommet endnu:

Vi har været gode til at udnytte tiden med de sidste forberedelser, så derfor har jeg ikke mærket rastløsheden endnu, men jeg tror, at den kommer, når vi flytter hestene ind til PL-stalden inden længe, udtaler den danske pararytter, der i øvrigt er blevet udråbt til medaljehåb ovenpå guldmedaljesuccessen i Tokyo i 2021.

Åbningsceremonien kan ses på DR2 og DRTV i aften fra klokken 19.55 til 23.00, hvor Henrik Liniger og Stéphanie Surrugue er kommentatorer. 

Fakta
Tidsplanen for PL i paradressur lyder som følger:

Tirsdag den 3. september 2024 klokken 10.00-19.00
Indledende individuel dressur grad 1, 2 og 3

Onsdag den 4. september 2024 klokken 10.00-15.00
Indledende individuel dressur grad 4 og 5

Torsdag den 5. september 2024
Hviledag - ingen konkurrencer 

Fredag den 6. september klokken 10.00-18.10
Holdkonkurrence 

Lørdag den 7. september klokken 10.00-18.00
Individuel freestyle grad 1, 2, 3, 4 og 5

Paradressuren kan ses på DR fra tirsdag den 3. september kl. 10.00 og kommenteres bl.a. af assistenttræner for paradressurlandsholdet Matthias Tourbier. Han er uddannet berider og fysioterapeut, og så er han desuden klassifikatør, altså en af dem, der klassificerer pararytterne til de forskellige sværhedsgrader. 

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner