Flot afslutning på landsstævne: S-sejr til Enemark (Video)

31-07-2016 18:07

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Endnu en dag er passeret i springningens tegn ved landsstævnet hos Riders Cup i Herlufmagle. Dagen bød på mange flotte sejre og en tilfreds banebygger. Kig med og hør hvad Christian Eilschou Holm har at sige om weekendens stævne

LA'erne veloverstået

Første LA-klasse LA1* (115 cm) blev vundet af Sabine Munksgaard og hendes holstener-hoppe Lantana e. Ladas/ Liatos i tiden 46,96 sekunder. Det blev i denne klasse til hele 11 nulrunder og yderligere to nulrunder, dog med tidsfejl, ud af de 31 starter. Lige bag Sabine og Lantana delte Jannick Alexander Frid og Tina Rosengaard Hansen andenpladsen, begge med nul fejl i den nøjagtigt samme tid 48,99 sekunder.
 
LA2** blev en hård nyser, da klassens første rytter Emile Louis Hartmann og hesten Appi-S e. Oklund/ Olympic Ferro lagde ud med en lynhurtig og flot nulrunde med tiden 53,19 sekunder i første fase og 25,18 sekunder i anden fase. Klassen næste 26 ryttere gav den hele armen, i forsøget på at overhale Emile og Appi-S og det blev da til hele syv dobbelte nulrunder, men Emile holdt skansen og sikrede sig førstepladsen. Lige i hælene af Emile kom gårsdagens vinder af LA2** Anja Lykke Nielsen, dog ikke på Ready 4 U men på vallakken Fourage e. Fridericus Rex/ Furore, de fik ligeledes en dobbelt nulrunde i tiden 55,01 sekunder i første fase og 25,31 sekunder i anden fase. Sandra Enemark og Beyond Fellow Dancing K e. Party Dance/ Ulrich Z red sig ind på en samlet tredjeplads i tiden 53,86 sekunder i første fast og 28,94 sekunder i anden fase.
 
Læs om dagens MB-klasser HER
 
Flot nulrunde til Sandra Enemark
 
Dagens to sidste klasser MA1* og S1* blev benådet af vejrguderne og solen tittede atter frem, mens landsstævnet gik på hæld. Vinder af MA1* blev Michelle Lassen og hesten Ian e. Iowa/ Cortez med en flot nulrunde og en tid på 70,06 sekunder. Andenpladsen indtog Karoline Vistesen Graversen og Sir Edward e. Acobat II/ Calando I kun slået med under et halvt sekund i tiden 70,48 sekunder. På en flot tredjeplads blev det Martin Neergaard og Quasine Z i tiden 71,60 sekunder. Den lokale rytter fra Riders Cup Brad Cunningham og hesten Kiwi Crusher red sig ind på en flot fjerdeplads.
 
I dagens sværeste og mest nervepirrende klasse, opstod håbet om en spændingsfyldt omspringing allerede da klassens anden rytter havde været på banen. Sandra Enemark og Conway e. Corratus/ Cascavelle red sig nemlig igennem en flot runde med nul fejl, selvom forhindring nummer syv et kort øjeblik så ud til at være svær at komme over, med den fart Sandra og Conway havde sat – det lykkedes dog for det dygtige makkepar. Desværre lykkedes det i midlertid ikke for andre ryttere at ride sig igennem den svære bane med en flot tre-kombination på publikums langside uden fejl. Sandra og Conway sejrede med nul fejl i tiden 77.64 sekunder efterfulgt af Lars Birkedal på Charles e. Carano/ Lavallo der fik fire fejl i tiden 74,64 sekunder.
 
En banebyggers observationer
Hør hvad weekendens banebygger Christian Eilschou Holm mener om weekendens ridt, og hvilken betydning det meget omkiftelige vejr har haft for ryttere og hestes præstationer her:
 
 
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen