Fire nye DRF-mestre i springning

16-07-2017 20:20

Stevnstrup Rideklub af 1994 har i weekenden lagt græs til DRF mesterskaberne i springning for pony og children. I dag blev finalerne afviklet med god spænding

Dagens første mesterskab stod kat. III ponyerne for at levere. Her var der i den grad fart over feltet, men for den nye Danmarksmester var det overhovedet ikke nødvendigt at ride stærkt, hun skulle blot ride fejlfrit - og det gjorde hun. Som den eneste rytter i feltet red Caroline Amalie Bak Attermann på Stald Tor's Flying Surprice nul hele vejen igennem, hvilket sikrede dem mesterskabet og titlen som Danmarksmestre. For at fordele sølv og bronze, var Malou Kastberg på Bjerregårds Katja og Matilde Baaring Kjærgaard på Parc Wasabi ude i en omspringning, hvor de begge var fejlferie, mens Malou trak det længste strå og tilkæmpede sig sølvmedaljen, da hun var knapt 2 sekundere hurtigere end Matilde som endte med bronze.

Det blev en noget spændende finale da kategori II-ponyerne skulle have fordelt medaljer, da der måtte en omspringning til at afgøre hvem der skulle være Danmarksmester og hvem der skulle "nøjes" med en sølvmedalje. Både Freja Høyer Pedersen på Sabrina Fair og Josefine Sandgaard Mørup på Kantje's Valentijn lå nemlig helt i top efter dagens finale, da begge piger havde redet fejlfrit hele weekenden. Josefine og Valentijn lagde godt ud fra start, men måtte desværre inkassere et stop midt på banen, som betød at Freja blot skulle ride fejlfrit for at få hængt guldet om halsen. Som sagt, som gjort - Freja red i mål efter en fejlfri omspringning som sikrede hende titlen som Danmarksmester, og det blev derfor en gentagelse af indendørs DM tidligere på året hvor Freja også vandt mesterskabet og Josefine fik sølv. Dagens bronzevinder, Cecilie Kjær på Bassy, var indtil dagens finale også helt med i front, mens de desværre havde en nedrivning som kostede dem deltagelse i omspringningen.

For kategori I-ponyerne kan man måske diskutere hvor vidt dette års DM for pony lå hensigtsmæssigt i forhold til det kommende EM. Det finder nemlig sted om bare små 10 dage i Ungarn, hvilket også kunne ses på årets startfelt. Først og fremmest havde kun ni ekvipager meldt til start i fredags, og efter nogle lidt krævende baner de to foregående dage, var kun seks til start i dagens finale. En finale som desværre startede med et meget grusomt styrt, som resulterede i en længere pause mens ambulancen blev tilkaldt og fik tilset rytteren. Heldigvis, fristes man næsten til at sige, slap rytteren eftersigende "kun" med en brækket arm, da det ellers kunne have været endt meget værre i forhold til hvor grimt et styrt det var. 
Klassen blev dog optaget igen, hvortil de resterende ryttere vil lov til at ride. Der blev aldrig rigtig spænding i det lille felt, hvor Theodor Wildfang Just Linde på Attyrory Rebel leverede klassens flotteste runde, som blot resulterede i en enkelt tidsfejl hvilket var nok til at sikre ham titlen som Danmarksmester for kat. I ponyer. Sølvet gik til Hanna-Sofie Dahl på Toftegårdens Indi-Go, mens Pernille Harritslev Dam Christoffersen på Runehøjs Rocco tog sig af bronzemedaljen.

Dagens sidste mesterskab stod children-rytterne for at afgøre og her var vi også ude i en spændende omspringning mellem guld og sølv, samt en ren Heatbeat medalje-fest. Dette års guldmedalje tilfaldt Madelen Bennetsen på den meget velspringende M.B. Hopla's Highlight e. Heartbeat//Ratio (opdr. Henrik Høpner) som red en suveræn omspringning med 0 fejl og var derfor fejlfri igennem hele mesterskabet. Line Busk Heltborg på Ace Of Beadeebell e. Heartbeat/Royal Z II (opdr. Lisbeth og Mogens Svane Rasmussen) så ligeså velspringende ud som Madelen, men måtte desværre indkassere 8 fejl i omspringningen, som dog stadig var med til at sikre hende i sølvmedalje, mens Cecilie Kjær tog endnu en medalje i dag. Det blev igen en bronzemedalje, mens det denne gang var på Hungry Heart De Lux e. Heartbeat/Rolex (opdr. Peter Nyby)

Se alle resultaterne HER

Billeder fra stævnet kan ses på her på siden i løbet af mandag

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen