Familieprojekt ved hingstekåringen

27-02-2020 13:58

Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 i Herning er et rigtigt familieprojekt for parret Lene Ibsen og Freddy Meyenburg fra Rødekro, som hver har en hingst udtaget, mens datter Filippa har en 5-års med i Unghestechampionatet

Copyright Ridehesten.com
Freddy Meyenburg og Lene Ibsen. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der har været lidt familiefejde hos familien Ibsen-Meyenburg over vinteren, og det startede med, at Lene og Freddy begge fik en hingst udtaget til hingstekåringen. Allerede ved forbesigtigelsen i december blev der joket en del om, hvorvidt de to mon kunne køre hjem sammen, hvis den ene fik sin hingst videre og den anden ikke, men der havde parret tages deres forbehold og var kørt i hver sin bil.  

Freddys Go for Love
Det startede i 2017 med, at Lene ville sælge det billedsmukke hingsteføl Go for Love, mens Freddy synes den skulle blive i stalden, og da de ikke kunne blive enige om det, købte Freddy føllet. Han har altid snakket om, at den skulle være hingst. Moren RDH-hoppen Milila Love har Lene også avlet, og det har været en af de mest imponerende og elskede hopper i stalden.
– Hun er en stor udtryksfuld hoppe med enorm stor kapacitet og har altid sprunget til 9,5 i kapacitet ved fremstilling. Desværre fik jeg aldrig udviklet og udnyttet hestens potentiale, og hun kom i stedet i avlen. Go for Love er hendes andet afkom, fortæller Lene.
At hun netop brugte hingsten Bøgegårdens Gladiola på hoppen var et meget bevidst valg.
– Jeg synes Gladiola supplerede hoppen rigtig godt med en jordvindende galop, og lidt mere komprimeret end Milila Love, der er temmelig stor og meget storrammet. Selvom Milila Love er smuk og imponerende, havde jeg ikke helt ventet, at der ville komme sådan et glansbillede ud af kombinationen, erkender Lene. 
Freddy har valgt at lade Go for Love træne af sin søn, den erfarne træner Jesper Meyenburg, som også fremstiller hingsten i Herning. Så den er i hvert fald i gode hænder. 

Copyright Ridehesten.com
Go for Love. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lenes Orlando Love Z
Lenes hingst er efter afdøde Orlando vd. Heffinck, som er efter Heartbreaker/Darco. Han er far til over 30 heste på højeste niveau og flere hundrede internationale springheste. Mor Staronni er efter Stakkato og den hoppe Lene valgte at beholde efter nedskæringen af stutteriet ved auktionen i august. Da valgte hun også at beholde to andre afkom efter hoppen, mens føllet Something Special Love er solgt til Sivebækgård v/Thomas Sandgaard og Ditte Mørup. 
– Jeg elsker Stakkato-hoppen, fordi dens afkom springer afsindigt godt. De er smidige, har afsæt og kapacitet, en regulerbar galop, og samtidig har de masser af overblik og energi – ja faktisk alt, hvad man kan ønske sig hos en sportshest, fastslår Lene. 
Selvom der ikke er oplysninger om hoppestammen i kataloget, så mangler der ikke resultater. Staronni er søster til mindst seks internationale springheste på min. 140 cm niveau og Ejaz e. Darco, som har sprunget op til 160 cm.  
Orlando Love Z har Lene selv forberedt til kåringen. Selvom hun aldrig tidligere har fremstillet en hingst, så har hun valgt selv at forberede den til kåringen, for den oplevelse vil hun gerne have.
– Jeg synes, det er svært at give en hest fra sig, som man er så glad for, så på denne måde kan jeg nøjes med at bebrejde mig selv, hvis jeg ikke er tilfreds med resultatet. Så må vi se om, jeg kan styre ham i Herning, og om jeg har gjort det godt nok. 

Copyright Ridehesten.com
Orlando Love Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Filippas Question of Love 
Sidst men ikke mindst skal Lenes datter Filippa ride endnu et Love-afkom. Det er 5-årige Question of Love e. Quinton/Linardo, som er kvalificeret ved egnethedstesten i 2019 af Martin Mose Knudsen. 
Efterfølgende holdt hesten pause resten af 2019, og det var egentlig ikke meningen, at Question of Love skulle med til Herning, men i begyndelsen af januar begyndte Filippa at ride på ham, og hun satte den betingelse for at ride mors hest, at hun ville have lov at ride den i Herning. Nu, hvor det nærmer sig, er Filippa dog lidt nervøs for, hvordan det skal gå. Hesten er meget uerfaren, lidt stor og endnu usammenhængende, men hun og familien tror på, at de bliver et godt makkerpar, og oplevelsen i Herning bliver forhåbentligt et skridt på vejen mod flere spændende opgaver. 
– Så Herning for os bliver en rigtig familieoplevelse, og vi glæder os rigtig meget, slutter Lene.

Copyright Ridehesten.com
Question of Love og Martin Mose Knudsen. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner