En ridehest blev til tre helsøstre

18-07-2023 15:16

Britt Carlsen

Majken Faaborg Glerup er udtaget til UVM i dressur på Midt-West Franceska, som hun købte for 3 år siden. Nu går der endnu to helsøstre til ”Franni” på foldene i Fussingø

Copyright Ridehesten.com
Majken Faaborg Glerup og Midt-West Franceska ved UVM-iagttagelse 2023. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Majken Faaborg Glerup bor særdeles naturskønt i udkanten af skovende omkring Fussingø ved Randers. Hun og hendes mand Ulrik har selv istandsat hus og stald (stalden blev først færdig, naturligvis), og de har skabt en hyggelig perle, som danner rammen om deres hverdag, tre hopper, et føl og to hunde.

Majken er fritidsrytter. Hun træner året rundt på egen ridebane, uanset vejret. Kun når frosten rigtig bider, eller sneen ligger højt, kører hun til det nærmeste ridehus for at træne. Hun nyder at have sine heste i stalden lige foran stuehuset, og hun kunne ikke ønske sig det på anden måde.

Majken er udtaget til at repræsentere Dansk Varmblod ved UVM i Ermelo med sin 7-årige hoppe Midt-West Franceska e. Franklin/ Blue Hors Don Schufro opdrættet af Lisbeth og Poul Erik Nielsen fra det velkendte Stutteri Midt-West i Spjald.

Læs mere. 

Copyright Ridehesten.com
Majken Faaborg Glerup med Midt-West Sunrise og hendes føl efter Vitalis samt helsøster Midt-West Franceska. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Hun var lige det, jeg søgte
For 3 år siden søgte Majken efter en ny ridehest. Hun ledte længe, men kunne ikke rigtig finde en hest som passede hende og hendes budget. Majken søgte længe på nettet og fandt, at Stutteri Midt-West havde haft en hoppe i ridning hos Emma Ahlberg året forinden, og den tiltalte hende i høj grad.

Lisbeth og Poul Erik Nielsen var dog ikke parat til at sælge den nu 4-årige hoppe, som havde føl ved siden efter D’Avie. Efter et besøg på Stutteri Midt-West var Majken overbevist om, at Midt-West Franceska var det, hun søgte. En lang samtale over nogle kopper kaffe endte med, at de blev enige om en pris for hoppen, og at hoppen skulle i arbejde igen hos Emma Ahlberg. Majken fik forkøbsret, og efter Franceska havde været i ridning i to uger fik Majken sin første ridetur, og den skuffede ikke.

Lisbeth og Poul Erik ville gerne have, at hun skulle gå egnethedstest, men da jeg kun har udendørsbanen, syntes jeg ikke, hun var klar. Så blev alt alligevel aflyst pga. corona, hvilket gav mig tid til at lære hende at kende.

Copyright Ridehesten.com
Majken Faaborg Glerup og Midt-West Franceska i Billund 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

En blev til tre
Majken har haft to rideheste for ligesom at blive holdt i gang, fortæller hun, og da den 5-års hest af eget opdræt hun havde sideløbende med Midt-West Franceska døde af tarmslyng, måtte Majken igen ud at investere. Hun og Ulrik satte kursen mod Spjald for at se på en helsøster til Franceska. Der var både en 2-års og en åring, og da de ikke kunne beslutte sig, bad de om en pakkeløsning og tog begge med sig.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den ene, Midt-West Sunrise, har jeg lige startet op i ridning, hun har føl ved siden, et hingsteføl efter Vitalis, som blev solgt, da han var en måned gammel. Den anden, Midt-West Present, er tre år og i ridning hos Marie Witt. Hun skal til sadelkåring på Vilhelmsborg i august. Hun er drægtig med Be Sure, og vi håber på et hoppeføl.

”Føllet” som Franceska havde ved siden, da Majken købte hoppen, Midt-West Salvie, er nu blevet tre år, og hun er netop blev solgt og skal fremover rides af Susanne Barnow.

Salvie er både smuk og velgående, så Majken overvejer, om ikke de skal lave embryotransfer på Franceska næste år og så håbe på et hoppeføl.

– Det er sjovt at have tre helsøstre, og de er alle meget forskellige, fortæller Majken. Egentlig ser hun ikke sig selv som ”avler” - hun får føl for at sikre hun har egne rideheste fremadrettet.

Hun glæder sig til at repræsentere Dansk Varmblod i Ermelo sammen med Midt-West Franceska. Hun har været der én gang som tilskuer og fandt det vildt fedt, som hun siger, og nu bliver hun en del af verdensmesterskabet, som samler verdens bedste 5-, 6- og 7-årige heste på én stævneplads.

Det er kæmpe stort for mig, vildt fedt, og jeg glæder mig til at komme til start, slutter hun.

/ Varmblod.dk

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner