Dufour i front af senior-DM (video)

04-06-2022 20:17

Trine Askjær-Jørgensen

Der var i dag hele 30 ekvipager til start i første afdeling af DM i dressur for seniorer. Nanna Skodborg Merrald lagde som første rytter hårdt fra land, og sidste rytter i klassen, Cathrine Laudrup-Dufour, vandt med en afstand på 4% til andenpladsen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en pragtfuld eftermiddag, og der var da også godt fyldt op med tilskuere til weekendens første afdeling af DM i dressur for seniorer hos Helgstrand Event i Uggerhalne.

Sjældent har der været så stort et felt af ryttere til start ved DM, og det var både debutanter og garvede mesterskabs-ryttere, som generelt havde nogle rigtig flotte ture.

Allerførste ekvipage på banen var Nanna Skodborg Merrald på den nu 18-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz. Sidst, ekvipagen var til start, var ved World Cup-kvalifikationen i Herning, men hverken tiden, der er gået, eller alderen lod til at trykke Zack. Sammen med hingsten lagde Nanna hårdt fra land og scorede hele 79,140%, som umiddelbart er Zacks højeste score nogensinde i Grand Prix. Den imponerende procent holdt parret i front, helt indtil sidste ekvipage skulle på banen og endte således med at sikre dem en flot andenplads i den indledende DM-klasse. 

Hør hvad Nanna havde at sige om ridtet i dag:

Efter en lang eftermiddag med mange, dygtige ekvipager på banen var det den forsvarende danmarksmester Cathrine Laudrup-Dufour, der skulle lukke ballet, og her måtte Nanna og Zack til sidst se sig slået.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline så nærmest mere end klar ud, men Cathrine tøjlede hestens energi og power til perfektion og scorede blandt andet intet mindre end elleve 10-taller i løbet af ridtet. De endte med en score på 83,180% og vandt dermed den første afdeling af senior-DM med hele 4% ned til andenpladsen.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen kom rutinerede Andreas Helgstrand på den kun 8-årige hoppe, Queensparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), som havde rigtig mange højdepunkter. Sammen scorede de to 75,220% og ligger således foreløbigt lunt i svinget til en bronzemedalje i mesterskabet.

I morgen eftermiddag afgøres seniorernes DM, hvor vi uden tvivl kan se frem til en masse flot kür-ridning, forhåbentlig i dejligt solvejr.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen