DRF har afholdt årets første ekspertsamling

11-01-2022 09:26

Annika Knudsen Lorentsen

Blot ti dage inde i det nye år har årets første ekspertsamling allerede været afviklet, og der var fokus på både programridning, ernæringsfysiologi, sportspsykologi og sports- og aktivitetsplaner for 2022. Læs mere om samlingen og få indblik i planerne frem mod VM 2022 her

Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen med skriver og dommerkollega Pia Pedersen, flankeret af Lone Bang Larsen og Carina Cassøe Krüth. Foto: DRF
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gårsdagens samling blev skudt i gang med programridning inkl. videooptagelse og efterfølgende gennemgang af den 5-stjernede VM-dommer, Susanne Baarup Christensen, der bedømte rytterne og gav dem værdifulde tips og tricks med på vejen.

På den måde blev året indledt på samme måde som i 2021, hvor programridning også var på dagsordenen i årets første måneder. Senere på dagen blev rytterne introduceret til DRF’s Team Danmark-konsulenter, Cecilie Refsgaard Olsen og Anders Bendixen, der holdt oplæg om hhv. ernæringsfysiologi og sportspsykologi og derudover satte ord på, hvordan rytterne kan bruge dem ift. sparring og rådgivning både individuelt og som hold. Anders Bendixen vil følge rytterne ved bl.a. DM og VM-bootcampen og vil også være en del af VM-staben i Herning.

Afslutningsvist stod Elitesportschef Anne-Mette Binder for en gennemgang og drøftelse af sportsplanen samt stævne- og aktivitetsplanen for 2022, ligesom vejen frem mod VM i august blev konkretiseret yderligere. Deltagere var Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Charlotte Heering, Daniel Bachmann Andersen, Nanna Merrald, Lone Bang Larsen, Dennis Fisker, Anne Troensegaard og U25-rytterne Karoline Rohmann og Malene Aborg. Der var afbud fra Anna Kasprzak, der netop er hjemkommet fra ferie.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Wolfram Wittig gæster årets anden ekspertsamling
Allerede i weekenden den 9.-10. februar afvikles årets anden ekspertsamling, og her er det den anerkendte tyske dressurtræner og tidligere Grand Prix-rytter Wolfram Wittig, der bl.a. har været træner for ryttere som Isabell Werth og Victoria Max-Theurer, som vil inspirere den danske A-gruppe og deres trænere med sin viden og erfaring. Elitesportschef Anne-Mette Binder fortæller: 

– Det er mit indtryk, at Wolfram Wittig har en ekspertise og erfaring, som harmonerer med de værdier, der har kendetegnet dansk dressur igennem de senere år, og som skal bæres videre ind i 2022 og fremefter.

Planen frem mod VM
Udover samarbejdet med Wolfram Wittig omkring samlingen i februar fortæller Anne-Mette desuden, at der på nuværende tidspunkt er lagt en aktivitets- og træningsplan for hele 2022 inkl. samlinger, træning osv., men at man fra eliteafdelingens side er åben overfor at foretage justeringer, hvis behovet viser sig: 

– Jeg vil fortsat være i løbende i dialog med både rytterne og også meget gerne deres personlige trænere, så vi får den nødvendige feedback på den ekspertise, vi henter ind, og dermed sikrer et så optimalt set-up som muligt.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen