Dobbeltsejr til Andreas Helgstrand

04-05-2023 16:45

Det trestjernede CDI-stævne på Finstrupgaard, Aalborg Dressage Event 2023, er i dag skudt i gang med en dobbeltsejr til Andreas Helgstrand i Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy tog i dag andenpladsen med 73,869%. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I højt solskin og frisk forårsvind er Aalborg Dressage Event 2023 i dag skudt i gang på SAO's flotte faciliteter på Finstrupgaard, der allerede fra formiddagstimerne var velbesøgte. Det skyldtes ikke mindst stævnets første klasse Nordentoft CDI3* Grand Prix med et interessant startfelt af upcoming danske ekvipager og enkelte udenlandske. I dommerpanelet var Danmark repræsenteret med den femstjernde dommer Susanne Baarup ved E og vores trestjernede dommer Christine Prip ved M.

Klassens første startende var Andreas Helgstrand med den 9-årige guldmedaljehoppe Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), der endte på andenpladsen. Hoppen debuterede sidste år i Grand Prix – også i international sammenhæng – og har siden udviklet sig stødt. Særligt er overgangene blevet flotte, og galopprogrammet ligger godt til Wendy, som er i besiddelse af en fremragende skridt.

Copyright Ridehesten.com
Med 69,326% blev til til en tredjeplads til Daniel Bachmann Andersen og den endnu lidt urutinerede Shirley. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Endnu en 9-årig Sezuan-datter besatte tredjepladsen, nemlig sølvmedaljehoppen Shirley e. Sezuan/ Solos Carex, der er opdrættet og ejet af Vivi & Christian Vang Lauridsen og redet af Daniel Bachmann Andersen. For seks uger siden gik Shirley sin første Grand Prix ved landsstævnet i Aarhus og vandt klassen. I sin internationale Grand Prix-debut viste hun i dag stort talent, og det står også klart, at det er en hest, der med mere styrke og rutine har en spændende karriere foran sig.

Trods sine blot ni år har avlshingsten Jovian e. Apache/ Tango allerede et år bag sig i international Grand Prix. Det er på mange måder en imponerende dressurhest, der sætter nye standarder med sine kraftfulde og "bouncy" bevægelser og måden, hvorpå den kommer fra jorden. Det er heldigvis en hest, der hver gang den er ude, overbeviser om en ny udvikling, og hvor de sværeste ting bliver mindre og mindre svære. Den er "højt flyvende", og der sker også stadig en del småfejl, men Jovians højdepunkter er så stærke, at der fx i dag kom hele syv 9-taller på kontoen og endnu flere gange 8,5. Det blev til en helt suveræn sejr med 76,044%.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand vandt i overlegen stil Grand Prixen med avlshingsten Jovian. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv om der var stort udsving i kvaliteten i Grand Prix-klassen, var der kvalitet langt ned i placeringsrækken og mange spændende, danske ekvipager på vej.

I Dressurens Venners CDI1* Prix St. Georges tog Daniel Bachmann Andersen sejren med den blot 8-årige Blue Hors Zack-søn Zac Efron Mt OLD, der opnåede 72,500%. Tredjepladsen gik også til en dansk rytter, nemlig Jane Serup Jensen med sin 15-årige hoppe Desperada e. Desperados/ Florencio, der opnåede 68,725%. Jane Serup Jensens ridning stråler af et stærkt samarbejde med hendes ansatte berider Anne-Marie Hosbond, som selv var til start i Grand Prixen.

Resultat af CDI3* Grand Prix.

Resultat af CDI1* Prix St. Georges.

Stævnets start- og resultater.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand udstrålte glæde og stolthed over sine to talentfulde 9-års heste. Her på sejrsrunden med Jovian. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner