Dobbelsejr til Carina Krüth

17-09-2022 20:08

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Sportsrideklubben Aalborg har i denne weekend afviklet kvalifikation til PAVO og Dansk Ride Forbunds Championat for ungheste i dressur. Carina Cassøe Krüth tog sejren i 6- og 7-års klassen, mens Victoria Vallentin sejrede for 5-års hestene

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Movie Star 29. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Første dag ved årets sidste kvalifikationsstævne i PAVO og DRFs championat for ungheste, er blevet afviklet. Med dejligt vejr, viste de fleste heste sig fra deres bedste side, hvilket gav mange af rytterne en billet videre til mellemrunden i næste weekend. 

Der blev fundet seks heste, der fik en direkte billet til finale-stævnet d. 12. - 16. Oktober hos Blue Hors. Her blev det de nykårede verdensmestere, der viste, at den næste generation også hører til på toppen af skamlen. 

Carina Cassøe Krüth fremviste den imponerende 6-årige Movie Star 29 e. Morricone I/Blue Hors Bentley (opdr. Ines Lohmann) rundt i et sikkert og fejlfrit program. Dette resulterede i fem karakterer alle over 9. Med 9,4 i trav, 9,2 i skridt, 9,7 i galop, 9 i ridelighed og 9,5 i kapacitet, og en samlet score på 93,6%, var det helt tydeligt at den ekstraordinære brune hingst var dagens vinder. 
Som nummer to, også videre til finalen, blev Frederikke Lundgren Skelmose og L.A Zonik.L e. Zonik/Goodtimes (opdr. A.J. Lievaart) med en samlet score på 86,2%, med blandt andet 9 i galop. Hele 12 ud af de 15 startende, fik et gennemsnit på 78% eller derover, og der derved direkte videre til mellemrunden. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Carinas næste hest, 7-årige Koblenz-St e. Vincent Maranello/Uphill (opdr. P. Stegenga) imponerede også, og med blandt andet 8,8 i ridelighed og 8,7 i galop, snuppede hun endnu en førsteplads, med en samlet score på 77,894%
Lige i hælene på Carina, med en samlet score på 76,025% og blandt andet 8,5 i galop, blev Thomas Johnsen og Gangster Bang e. Grand Galaxy Win/Prinz K3 (opdr. Bang Dressage ApS) placeret som nummer to.
Og også 7 års hestene viste flot kvalitet, og 4 ud af de 5 startende, blev belønnet med en samlet score på over 72%

I dagens sidste championatsklasse måtte en verdensmester, give førstepladsen op for en anden verdensmester. Victoria E. Vallentin beviste, igen, at hun har styr på det med ungheste. Flot vist frem, blev Victoria og Estelle De Fontaine e. El Capone/Vivaldi (opdr. SECA Domaine Fontaine L' Abbé) placeret som nummer et, i 5-års klassen med en samlet score på 86,2%, med blandt andet 9,2 for trav og 9 i kapacitet. 
Kenneth Damgaard og Riva Unik e. Revolution/Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Unik ApS) gik også et rigtig flot progam, og blev to'er, med 85,4%. 12 ud af de 20 startende, fik et gennemsnit på 78% eller derover, og der derved direkte videre til mellemrunden.

Udover championats kvalifikation, afvikler Sportsrideklubben Aalborg også distriktsmesterskaber for pony, U18, U21 og senior, som bliver afgjort i morgen, søndag.

Find dagens resultater, og stævnets startlister HER

Ridehestens fotograf har taget billeder af klasse 15 til 17. Billederne vil være online i den nærmeste fremtid.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen