Dit hjemmeliv afhænger af oplevelserne på stævnebanen

22-04-2021 17:33

Philip Chr. Ulrich

Nu var der lige nogen, som havde svært ved at holde sig hjemme i de 28 dages karantæne, som DRF sagde de skulle blive hjemme. Men snart er stævnerne i gang igen efter lang tids pause, og så er det blevet tid til, at vi som ægtefæller og partnere til hestefolk husker på, at ens hjemmeliv i weekenden er fuldstændig afhængigt af resultaterne på stævnebanen – men også at der absolut ingen logik er i hvornår det er godt eller skidt

Copyright Ridehesten.com
Min bedre halvdel og hendes tophest Dithmarsia. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De har ventet mange lange måneder i staldene. Bare gået og ventet på at komme ud – ud og gøre det de synes var sjovt. Endelig er det tid til at blive sluppet fri! Nej, her tænker jeg ikke på øko-køer som også bliver sluppet på græs efter en lang vinter indendørs inden alt for længe, men på de mange ridefolk som er blevet holdt hjemme af Coronaen.

Men os der står på sidelinjen, og som måske ikke altid har så meget forstand på heste, skal jo også til at huske et par ting: vores hjemmeliv afhænger fuldstændig af oplevelserne på stævnebanen. Og her skriver jeg meget bevidst ”oplevelserne” og ikke ”resultaterne”. For hvis du som partner til en konkurrencerytter tror, at et blik på resultatlisten kan give dig et hint om, hvad det er for en rytter du får hjem i privaten, så er du blevet vildledt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Man kan nemlig sagtens opleve, at ens kære kommer ud fra banen eller er kommet helt hjem og har revet hele springbanen – eller hvad noget tilsvarende ville være i dressur, sorry, det ved jeg intet om, men tænker der må være noget tilsvarende Og man tænker bare, ”åh nej, det her bliver en lang dag og potentielt set weekend”. Og lad os med det samme slå fast: Det kan sagtens være en skide sur rytter, du får hjem – men… Så er der også muligheden for, at det er den gladeste rytter, som kommer ind ad døren, og man fatter som sædvanlig hat af hvad der foregår. ”Ej, den var så god! Vi fik virkelig arbejdet med det vi skulle, og den er bare så god. Det skal vi nok få lært på ingen tid!”

På den anden side så har jeg også oplevet, at min søde bedre halvdel kommer hjem med en nulrunde – eller ligefrem en placering, og alligevel er humøret cirka lige så frossent, som forholdet mellem Donald Trump og Melania. Og man tænker bare, ”hvad nu? Det var da en nul-runde?” Men nej, for der var et eller andet som irriterede – og her skal du som ikke-hestemenneske passe på med at spørge, hvad der var irriterende, for du skal nok få et svar! Og du vil sandsynligvis forstå hat af det.

Så vi kan jo bare glæde os til at vejret bliver stabilt godt, og stævnerne begynder igen snart. Så må os ikke-hestemennesker jo bare lige finde beskyttelsesudstyret frem igen, til når de kære konkurrenceryttere kommer hjem fra stævnerne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner