Dette års Københavnsmestre er nu kåret

30-05-2021 21:24

Mie Poulsen

Det var for alvor muligt at mærke, at sommeren er på vej, da dette års Københavnsmestre i dag skulle kåres ved distriktsstævnet hos Ballerup Rideklub

Nyheden fortsætter efter annoncen

Først i ilden var ponyerne, som skulle ride LB3. Dagens klasse blev vundet af Sofie Egholm Larsen på Romeo’s Hit Man e. Ronald/Malibu II (opdr. Stutteri Romeo) med 70,591%. Det var dog ikke nok til at vippe klassens nr. to, Sophie Kindvig på Miss Marple M e. Antario N/Bolero (opdr. Ivar og Kim Simonsen) af pinden, som forud for dagens finale førte mesterskabet. Sophie og Miss Marple M red i dag til 70,000% og opnåede samlet 141,009% og kunne derfor kalde sig Københavnsmester i LB3 for ponyer. På andenpladsen i det samlede mesterskab blev Sofie med Romeo’s Hitman med samlet 138,293% efterfulgt af Matilde Lund Meilbak på Toftekærgårds Don Julius e. Donatello Vesterlund/Fars Dreng (opdr. Bodil Grubak) på tredjepladsen med samlet 135,860%.

Fakta
Om Københavnsmesterskaberne

Københavnsmesterskaberne er et prestigefyldt mesterskab for dressurryttere på C-plan, som er åbent for medlemmer af klubberne Ballerup Rideklub (BAL), Sportsrideklubben Vallensbæk (SIV), Holte Rideklub (HRK) og Sportsrideklubben (SPR). Mesterskabet afvikles i LB3, LA3 og PRI for ponyer samt LA1, LA4, MB0 og MA1 for heste. I løbet af foråret er der afholdt tre kvalifikationsrunder, hvor rytterne har indsamlet point til at kvalificere sig i finalen. I finalen medtager hver rytter gennemsnittet af deres to bedste procenter fra kvalifikationsrunderne og dette resultat, sammenlagt med resultatet for finalen, bruges så til at finde årets Københavnsmestre.

Næste klasse var LA3 for ponyer. Her lagde Rose Wegge-Larsen, med den charmerende ponyhingst Heart of Fire e. Soldals Brilliant/Hamlet’s Mérick (opdr. Werner Codi Månsson), afstand til de andre konkurrenter med flotte 72,167%. Samlet blev det til 142,084% og Rose kunne kalde sig Københavnsmester i LA3 med næsten 8% ned til mesterskabets nr. to, Sofie L B Thomsen på Meraviglioso Stallone V e. Harvest Universal Soldier (OS)/Trefaes Serog (opdr. Vicky Mathiesen) med samlet 134,931%.

Sidste mesterskabsklasse for ponyer var en PRI. Her var det Sarah-Christine Ehrenskjöld på Strandsgaards Doleys e. Dr. Doolittle/Dance of Joy W (opdr. Stutteri Følle Strandgaard) som både løb med sejren i dagens klasse og det samlede mesterskab. De red i dag til 69,917% og samlet blev det til 138,386%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så blev det hestenes tur og her var der kamp til stregen i MA1 hvor Iben Dreyer på Dakota e. Uno Don Diego/Ferro (opdr. Charlotte og Tonny Jensen) red til 70,278% tæt forfulgt af Mathilde Ring på hjejmmeavlede Sullivan e. Blue Hors Zack/Sam-Sam (opdr. Ring Holding ApS) som red til 70,323%. Samlet set blev det dog Mathilde og Sullivan som tog sejren med 140,615% efterfulgt af Iben og Dakota med samlet 139,584%. På en tredjeplads i mesterskabet blev det Rie Elisabeth Obling på Kirsebærgårdens Fabienne e. Fürstenball/Weltmeyer (opdr. Tina Lautrup Petersen) med samlet 135,776%.

Copyright Ridehesten.com
Maria Vistrup med Drisdal’s Royal Mezzi. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Efterfølgende var det LA1 rytternes tur. Her blev der rykket lidt rundt på stillingen, i forhold til procenter som rytterne havde taget med til finalen, idet Maria Vistrup med Drisdal’s Royal Mezzi e. Blue Hors Zee Me Blue/Urprinz (opdr. Yvonne Bülow) red til imponerende 74,444% og lagde sig i front af mesterskabet. Samlet blev det til 143,195% og en komfortabel sejr.

Mesterskabets næstsidste klasse var en LA4 for heste. Her blev den samlede vinder Neel Zibrandtsen på Zen Diawind e. Damon Hill/Zardin Firfod (opdr. Peter Schrøder) med 139,952%, mens Nanna Nielsen Wentzel på Willem tog andenpladsen med 132,856%. Lige i hælene på Nanna blev det Emilie Blegvad Mortensen på First Move A.B. e. Blue Hors Romanov/Uffe Korshøjgaard (opdr. Astrid Risvig) på tredjepladsen med 132,758%.

Dagens sidste mesterskabsklasse var en MB0 for heste. Her blev det Pernille Busk Jørgensen på Montana’s Dream On e. Blue Hors Don Olymbrio/Blue Hors Romanov (opdr. Stutteri Montana) som løb med sejren i mesterskabet med samlet 139,188%. På andenpladsen blev det Julie Lacoppidan på Starstruck (SWB) e. Heslegård’s Rubin/Bellini (opdr. Elise Frederiksson) med 138,035% efterfulgt af Dagmar Sofie Oxlund på Swip Swap Havdal e. Blue Hors Zatchmo/Blue Hors Romanov (opdr. Ole From Christensen) med 137,351%.

Se alle resultater HER.

Ridehestens fotograf har taget billeder i alle mesterskabsklasserne, se billederne i starten af næste uge.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing