Den britisk ejede DV-hest Louis d'or er død

02-05-2020 16:17

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblods hesten Louis d'or, som har været succesfuld med britiske Henriette Andersen på internationalt niveau, er død i en alder af 23 år

Copyright Ridehesten.com
Louis d'or og Henriette ved stævne i Hagen i 2011. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danskavlede Louis d'or e. Heslegård's Louise/Grandis (opdr. Møgelholt Stutteri v. Kristian Olesen) er gået bort i en alder af 23 år. 

Vallakken har haft stor indflyldelse på britiske Henriette Andersens karriere både nationalt og internationalt, og var et elsket medlem af familien hos Henriette og hendes danske mand Ulrik Mølgaard

Ekvipagens karriere strækker sig over 12 år, og sluttede da de deltog ved et 3* internationalt stævne i Barcelona.

Som 3-års blev kom Louis til Henriettes veninde gennem mange år, Paula Potter, som startede vallakkens i hans første stævneår da han var 4 år i 2001. I slutningen af 2002 overtog Henriette tøjlerne, og hun udtaler følgende til eurodressage.com:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg glemte at give ham tilbage. 

Siden da har Paula fulgt parret på sidelinjen. 

– Når jeg så dem på Olympia var jeg pavestolt. At jeg har kendt Henriette i så mange år, vi havde et godt partnerskab og hesten var vokset med os. Det var en fantastisk følelse, fortæller Paula.

– Louis havde et hjerte af guld og det mest fantastiske temperament, og han ville altid prøve og forstå, fortæller Henriette og fortsætter:

– Han blev aldrig købt som en potentiel Grand Prix-hest, men jeg tror, at da han var omkring seks eller syv år gammel, da jeg begyndte at lege mere med samlingen, så tænkte jeg "det begynder at ligne noget". 

Læs også

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing