De nye hingsteranglister er online

20-11-2017 13:54
Avl

World Breeding Federation for Sport Horses har netop offentliggjort de nye hingsteranglister for det seneste konkurrenceår. En ny hingst har taget førstepladsen i springning

Copyright Ridehesten.com
Chacco Blue og Alois Pollmann-Schweckhorst.

En ny hingst har indtaget førstepladsen på ranglisten over de mest succesfulde faderhingste i springning, og det er Mecklenburgerhingsten Chacco-Blue e. Chambertin/ Contender. Her ligger den nu afdøde danskejede Selle Français-hingt Quidam de Revel e. Jalisco B/Nankin nr. 10. Den danskbaserede KWPN-hingst Heartbeat har også bevæget sig ind i top 100 på baggrund af overvejende danskefødte afkom.

Mens den danskbaserede KWPN-hingst Michellino, der i adskillige år har ligget i top 10, nu er gledet ned på 11.-pladsen, så har den danskejede oldenburgerhingst Blue Hors Don Schufro bibeholdt en plads i top 10. Hans søn Blue Hors Don Romantic har avanceret til en 45.-plads som den eneste DV-hingst i top 100. Oldenburgerhingsten Blue Hors Romanov, der har tilbragt det meste af sit liv i Danmark, har med overvejende danske afkom avanceret til en 17.-plads fra sin 81.-plads sidste år. Århundredhingsten Donnerhall er stadig stærkt dominende, idet hans søn De Niro stadig fører, og hans søn Don Frederico er rykket op som nr. 6.

Se ranglisterne HER.

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen