Bjarne Nørgård er ikke mere

09-12-2021 13:39

Den kendte trakehnerhesteavler Bjarne Nørgård sov lørdag den 4. december stille ind i en alder af 71 år og efter et voldsomt kræftforløb

Copyright Ridehesten.com
Bjarne Nørgaard og Evita. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden begyndelsen af 1990’erne var Bjarne Nørgård aktivt medlem af Trakehneravlsforeringen Danmark (TAF) og ejede hoppen Elite e. Raubritter/Schwaermer, som hos Bjarne fik 11 afkom. Dens første hoppeføl hos Bjarne var Cannon Row xx-datteren Elica, som i kombination med elitehingsten Schwadroneur blev mor til Årets Hoppe 2001, Evita, der var vinder af årets hoppematerialprøve og siden blev solgt på auktion i Neumünster til Holland.

Hos sin hollandske ejer, Flip Willemsen, fik Evita bl.a. sønnen Easy Game efter elitehingsten Gribaldi. Easy Game står lige nu som fader til flere af tidens bedste dressurheste som bl.a. OL-guldvinderen og årets verdensranglistevinder, Dalera BB, og ligeledes Dinja van Lieres KWPN-hingst Hermès samt trakehnerstempelhingsten Millennium, der netop har debuteret i S med Simone Pearce. Evitas blod løber således i årene på mange internationale dressurheste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bjarne formåede at sætte et aftryk på international trakehnerhesteavl, og han var udover at være en meget aktiv avler også i en årrække bestyrelsesmedlem, eksteriørdommer og medlem af avlsledelsen i TAF. Bjarne stoppede som hesteavler i 2016.

Efter et voldsomt kræftforløb sov Bjarne stille ind lørdag den 4. december. Han efterlader sin hustru Herdis samt børn og børnebørn.

Bisættelsen foregår fra Hinge Kirke, 8632 Lemming på lørdag den 11. december kl. 12.00 med efterfølgende sammenkomst på Kongensbro Kro.

Æret være Bjarnes minde

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen