Baltic Cup er godt i gang

19-01-2018 15:20

Camilla Tiefensee Schrøder

En stor flok danske junior- children- og ponyryttere er draget til det sydlige Sverige for at deltage i den første afdeling af Baltic Cup denne weekend, og de har allerede sørget for at få dannebrog til tops

Copyright Ridehesten.com
Christine Thirup Christensen og Queen Lady Z. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Baltic Cup-stævnet i Helsingborg startede torsdag eftermiddag, hvor det blev til en dansk sejr og flere topplaceringer.
Juniorrytter Christine Thirup Christensen vandt CSIJ-A 130 cm på Queen Lady Z e. Quinar/Grannus (opdr. Thirup Christensen). Det gjorde de med to fejlfri runder og den hurtigste tid i omspringningen, nemlig 29.18 sekunder.
I den anden klasse for juniorryttere med spring på 120 cm blev det til en dansk andenplads. Kristina Amalie Paulsen og den 8-årige DV-hoppe Toftehoejs Justitia e. Ustinov/Diamat (opdr. Berit Jensen & Emma Josefine Camitz) sprang to fejlfri runder, og deres tid 30.36 var lige i hælene på svenske Rasmus Nilsson og Cit Cat.
Også childrenrytter Amalie Reimer Nielsen klarede sig flot om torsdagen. Hun fik en andenplads i CSICh-B 105 cm-klassen på Cortus e. Corrado/Cantus.

Ponyrytterne i ilden i dag
Fredag blev det også ponyrytternes tur til at indtage springbanen. Her er det i skrivende stund blevet til to danske sejre.

Copyright Ridehesten.com
Isabel Vang Hvitved og Chocalarto vandt deres klasse fredag. Foto: Ridehesten.com

Nikoline Dresler og den irskopdrættede Chocalarto vandt i CSIP 110 cm med to fejlfri runder og tiden 17.34. Den danske vinder blev åndet i nakken i omspringningen af endnu en dansker, nemlig Isabel Vang Hvitved på Just Kidding II, som indtog andenpladsen i tiden 17.39.

Blandt kat III-ekvipagerne gik det særdeles godt for Isabell Victoria Frost Jensen og Nutbourne Paper Moon i 90 cm-klassen, hvor de vandt efter to fejlfri runder og en omspringning redet på 26.91 sekunder.
Også i kat II 1m var der en dansk Isabell i toppen – denne gang Isabell Steen Gustavsson på ponyen Flash Back. De kom på en andenplads efter to nulrunder og den hurtige omspringningstid 16.46 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Victoria Frost Nielsen på Nutbourne Paper Moon. Foto: Ridehesten.com

Endnu en juniorrytter fik dannebrog til tops i fredagens CSIJ 125 cm. Det var Simone G. Stæhr, som sørgede for sejren på den 16-årige vallak Vitano e. Burggraaf/Marlon (opdr. Jeanet Gugic Stæhr). De red fejlfrit i tiden 61.32 efterfulgt af Sisse Pedersen Mylin på Heart of Oak e. Heartbeat/Next Oak, som blev nummer to i tiden 61.42.

Følg med i alle de mange flotte placeringer på stævnets resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Simone Stæhr på Vitano. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Datoer for Baltic Cup 2018

18-21. januar, Helsingborg (Sverige)

22-25. marts, Flyinge (Sverige)

26-29. april, Fredensborg (Danmark)

30. august - 2. september, Kristiansand (Norge)

29. november - 2. december, FINALE, Vilhelmsborg (Danmark)

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner