Årets 2-års er en lækker sag

30-08-2014 16:33
Avl

Hun er Delicious, Årets 2-års hoppe i Dansk Varmblod. - Det er sådan en hoppe, som udstråler stor kapacitet i sine gangarter, siger avlskonsulent Karina Christiansen

Lørsdag eftermiddag har Dansk Varmblods avlsledelse udpeget Årets 2-års Hoppe.

æren tilfaldt Vestervangs Delicious e. Tailormade Temptation/De Noir, opdrættet og ejet af Kirsten Svendsen og Kaj Klavsen, Tim.

- Det er enfantastisk flot model, som i tilgift også er meget velfungerende. Hun har en rummelig og smidig bevægelse, og så går hun dejligt op-ad-bakke og med stor bæring i trav. Det er sådan en hoppe, som udstråler stor kapacitet i sine gangarter.

Mens den mørkebrune hoppe tog en æresrunde stod avler Kirsten Svendsen og Kaj Klavsen i midten af hallen og så på.

- Det er jo fantastisk, at den kan spadsere sådan rundt i dag. Vi har altid syntes, at det var en god hoppe, men det er jo først, når kommer ud blandt andre, at man kan se hvor god en hest, man har, siger Kirsten Svendsen og fortsætter:

- Det er jo sådan noget som det her, der gør, at man gider hver dag og tænker, at man godt lige kan tage 10 år mere. Nogle gange føles (heste, red.) som penge op af lommen, men oplevelser som det her gør, at man bliver ved.

Dansk Varmblods Equsana Eliteskue forsætter både i aften - hvor der er auktion - og i morgen, hvor de 3-års hopper skal i aktion.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen