Alexander trak fra i ECCO Cup finalen (video)

01-12-2019 14:30

Britt Carlsen

– Det betyder rigtig meget, sagde Alexander Helgstrand til Ridehestens webtv efter sejren i ECCO Cup-finalen på Blue Hors efter en spændende finale med mange flotte ridt

Alexander Yde Helgstrand vandt tredobbelt guld ved pony EM i sommer, og han har vundet guld ved NM og DM for juniorer i år – et rigtigt guldår for den nordjyske rytter, som vi tegnede et portræt af i magasinet Ridehestens novembernummer. Han vandt ECCO Cup-finalen som ponyrytter sidste år, og igen i år var det ham, som sammen med sin junior-hest, Grevens Sa'Va' e. Blue Hors Soprano (opdr: Svend Skov Poulsen og Dorit Greve) sikrede finalesejren på Blue Hors i klassen for juniorer. 
Der var ellers lagt op til en superspændende finale for juniorer, da Alexander og Maria Mejlgaard Jensen fik præcist samme procenter i lørdagens første afdeling. Alexander var først i konkurrencen i dagens kürfinale, og han og Sa'Va' misforstod hinanden i en overgang i et elles meget flot program, som gav ham 77,75% med et par 9-taller fra dommerne  i fortolkning og den flotte afslutningsparade.

– Jeg synes, vi kan noget helt specielt sammen, for Sa'Va' kæmper bare for mig inde på banen, sagde Alexander om sin dejlige hoppe. 

Copyright Ridehesten.com
Ind på en samlet andenplads: Maria Mejlgaard Jensen og Antango du Feuillard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var derfor ekstra spændende, da Maria Mejlgaard Jensen red på banen med Antango du Feuillard. Også her kom der en misforståelse mellem rytter og hest i traversen, hvor hesten blev ophidset og ikke ville falde tilbage i trav. Maria løste det med stort overblik, idet hun klappede hesten på halsen og tog presset af den ved at ride frem i en løs og lavere holdning med aflastningssæde. Omgående faldt hesten på plads, og de kunne fortsætte deres program, som gav dem en andenplads og andenpladsen i det samlede resultat knap 0,8 procentpoints efter Alexander. 

Copyright Ridehesten.com
Den samlede tredjeplads gik til Frederikke Gram Jacobsen ogRyvangs Zafina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Frederikke Gram Jacobsen, der i lighed med Maria Mejlgaard Jensen var på det bronzevindende hold ved EM, kom ind på en samlet tredjeplads efter en flot kür med Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack (opdr. Alex Dyrgaard) som brillerede med sikre, imponerende øgninger og stor ridelighed. 

Se resultatet af klassen HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen