Ærgerligt bifald på dressurbanen

14-07-2017 18:33

Camilla Tiefensee Schrøder

Det lykkedes ikke de fire startende danske dressurryttere at få dannebrog til tops på resultatlisten i CDIU25 Grand Prix. Klassen blev afviklet samtidig med Nations Cup på nabobanen, hvilket ikke gik helt ubemærket hen for alle hestene

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bedste danske rytter CDI Grand Prix-klassen for ryttere mellem 16-25 var Michala Mejlgård Jensen på Trebiz e. Der Lord/Lauries Crusador. Ifølge træneren Martin Husmann ramte de formen rigtig godt i dagens klasse, men alligevel gik det ikke så godt, som de havde håbet på.

– Den var der faktisk mere i dag end sidst til Nordisk for 14 dage siden, lød det efter ridtet fra Martin Husmann, som mente, at lidt uheldige ydre omstændigheder var årsag til de største fejl. Nations Cup-finalen blev nemlig afviklet samtidig med denne klasse, og der var rigtig god stemning på tribunerne ved springbanen med masser af hujen fra publikum, som gjaldede højt hele vejen ind på dressurbanen.

– To gange var der en svensk fejlfri runde, som gav store bifald ovre på tribunen. Det faldt lige samtidig med skridten, hvor han jo helst skal slappe af. Andet bifald kom op til galoppirouetten. Der røg nok omkring tre procent på det – og galoppen plejer ellers være dér, hvor hun scorer højest. Det er svære odds at ride imod, sagde Martin Husmann, som sørgede for at advare Emma-Amalie Wraa om forholdene, inden hun red ind på banen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Emma-Amalie Wraa endte med en score på 63,9% på Fuerst Fahrenheit L e. Fürst Piccolo/May Sherif, mens Katrine Gammelgaard Loft på La Reina Romana e. Blue Hors Romanov fik 60,2%.

Maja Petersen og Hoejgaards Dexter endte på 59,6% efter at de desværre gik skævt på hinanden i den afsluttende piaffe og passage, hvilket gik hårdt ud over gennemsnittet.

Se resultatlisten HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen