30 Viegård-heste til Nyt Hesteliv

02-02-2024 12:03

Foreningen Nyt Hesteliv har efter lang tids anstrengelse på at hjælpe hestene på Viegård endelig fået grønt lys til at frikøbe minimum 30 heste fra konkursboet

Copyright Ridehesten.com
Heste på Viegård i sommeren 2023. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter konkursbegæring af Viegård Stutteri og John Byrialsen i oktober 2023 overgik de ca. 400 overlevende heste til kurator, som sidenhen har afhændet en del til udlandet.

Foreningen Nyt Hesteliv skriver på deres hjemmeside, at de i lang tid har arbejdet på at hjælpe nogle af hestene fra Viegård. Det har taget tid og været en lang og sej proces.

Vores prioritering har været at hjælpe de heste, der vil have mest brug for hjælp. Vi har endelig fået grønt lys fra kurators side til at kunne købe minimumspuljen på 30 heste. Det er blevet til 30 hopper i alderen 12-20 år, hvoraf nogle af dem er drægtige.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har kostet mange penge at frikøbe dem, og der er nu brug for mange penge til pasning og pleje. Derfor søger foreningen donationer, ligesom de søger gode plejefamilier, så hestene kan få et sidste og blivende hjem.

– Det er nyt Hestelivs koncept, at vi ikke videresælger dem men beholder ejerskabet, så de til enhver tid altid kan komme retur til Nyt Hesteliv, hvis man ikke længere kan beholde dem. På denne måde kan vi følge vores heste ved besøg og glæde os over, at de har det godt hos plejefamilien, fortæller foreningen.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner