15 tegn på, at du er afhængig af heste

08-01-2014 15:09, af Nina Marie Villadsen

Hestetitis, bidt af en gal hest – kært barn har mange navne, men er du eller nogen du kender også smittet med hesteafhængighed? 

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

1. Du går ud fra, at når nogen omtaler deres budgetoverskud, så må de referere til deres rideudstyrsbudget.

2. Når du kommer til skade, så undgår du gerne et besøg på skadestuen med en gang sårspray og/eller vet.wrap. Hvis det dur til hesten, så virker det vel også på dig.

3. Når du skal gøre dig lidt ekstra lækker, så bruger du gerne en omgang show shine i håret.

4. Du har konstant mindre skrammer og blå mærker, som du ikke kan huske, hvor stammer fra – men det er højest sandsynligt fra stalddøren, trillebøren, hesten eller greben.

5. Du har endnu ikke været forbi kiropraktoren med din iskias, men din hest får til gengæld månedligt besøg af sin kiropraktor.

6. Mindst et sted på kroppen har du et synligt minde fra dengang du som barn havde et særligt uheldigt fald fra ponyen (hvilket naturligvis ikke var ponyens skyld).

7. Du har kost og fejebakke i stalden, men ingen hjemme hos dig selv.

8. Din hest har mindst 17 dækkener i alt. Du har derimod kun én jakke, og den er ikke længere rigtigt vandtæt.

9. Du betaler gerne i dyre domme for at holde hesten klippet over vinteren, men sparer gerne frisøren væk til dig selv.

10. Du vender det hvide ud af øjnene over, at nogle mennesker rask væk bruger 1000,- på sko hver måned. Din hest derimod, skal naturligvis have nye sko hver femte til sjette uge.

11. Hvis det begynder at regne, så slipper du alt, hvad du har i hænderne for at få hesten ind i stalden, hvor den kan holde sig tør, mens du selv ender med at ligne en druknet rotte.

12. Sidste Valentines Day forærede din elskede dig en ny trense og det er til dato en af de bedste gaver, du nogensinde har fået.

13. Du er den person, alle ser op til og spørger om hjælp, når det kommer til at bakke med trailer.

14. Selv om de ikke kan rides og tilsammen koster mere end din husleje, så beholder du fortsat dine pensionerede rideheste.

15. Du husker ikke tiden før hestene kom ind i dit liv – og du kan bestemt heller ikke forestille dig et liv uden.

Kilde: Horse and hound

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Kristine Ulsø Olsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Kristine Ulsø Olsen
20 24 29 25
kuo@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Lisbet har sagt farvel til Nørden

15-02-2019 09:48, af Thomas Bach Jensen

Dressurrytter Lisbet Seierskilde har sendt knap 20-årige Jonstrupgårdens Raneur på sin sidste rejse. På grund af en foldskade i knæet kunne den tidligere danmarksmester og OL-deltager ikke fortsætte sin pensionisttilværelse

Glædeligt gensyn med Agnete og Jojo AZ

12-02-2019 09:57, af Camilla Tiefensee Schrøder

(Opdateret 12/2) Agnete Kirk Thinggaard vandt søndagens Grand Prix på sin OL-hest Jojo AZ. Nanna Merrald og St. Schufro brillerede med endnu en flot sejr i lilletur. Og ponyrytteren Alexander Helgstrand vandt MB3-dressurklassen til hest ved landstævnet i Hedensted

Sådan får hesten mere bæring del 1

12-02-2019 09:52, af Cecilia Lindahl

Vil du gerne udvikle din hests bæring? Du får her en række værktøjer til, hvordan det kan lykkedes

Har du set kollektionen til Forårsauktionen?

12-02-2019 14:54, af Thomas Bach Jensen

De 28 auktionsheste fra kollektionen til Forårsauktionen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i uge 10 findes nu online , og disse 28 ungheste ser ualmindeligt lovende ud

Heste kan også smile

14-02-2019 13:11, af Cecilia Lindahl

En ny undersøgelse viser, at heste har specifikke ansigtsudtryk, der afslører positive lykkefølelser, som minder om et smil. Kan du genkende din hests smil?

Forårsauktion: Nybagt vinder med 74%

16-02-2019 09:09, af Thomas Bach Jensen

Dansk Varmblods Forårsauktion 2019 byder på en fremragende kollektion af 27 unghingste og unge rideheste i alderen 3-8 år. I vores gennemgang af disse lovende unge dressur- og springheste ser vi her nærmere på vidunderhoppen Sorbét

Ny unghingst til Blue Hors

13-02-2019 12:19, af Kristine Ulsø Olsen
Avl|

Ved KWPN kåringen i Hertogenbosch investerede Blue Hors i en særdeles spændende unghingst, som har fået navnet Blue Hors Livius og fremover vil indgå i hingstekollektionen

Ryttere tror, de ved mere, end de egentlig gør

13-02-2019 07:43, af Cecilia Lindahl

Et nyt studie er det første, der viser, at hestefolk har en tendens til at overvurdere deres viden om heste, og det er bekymrende set i forhold til hestenes velfærd, mener forskerne

Ekstremt indspændt pony skaber furore

25-10-2007 10:05, af Maja Golles
Fotos af hesten Power and Paint fra dette års EM for ponyer i i Freudenberg skaber stor furore. Hingsten udsættes i ekstrem grad for rollkur.

Dansk juniorhold til Nations Cup i USA

13-02-2019 14:45, af Camilla Tiefensee Schrøder

Danmark stiller med tre ryttere ved nationsspringningen i Wellington denne uge takket være Caroline Rehoff Pedersen, som er rejst til Florida for at springe under det danske flag sammen med to dansk-amerikanske ryttere