Veyron Hena trækker guldreferencer (VIDEO)

19-02-2021 09:21

En af de hingste, der er tilmeldt Dansk Varmblods Hingstekåring i uge 11, er den ædle og velgående Vitalis-søn Veyron Hena, hvis tipoldemor i lige hoppelinje er den tidligere Årets hoppe i Dansk Varmblod, guldmedaljehoppen og Grand Prix-hesten Cervinia Skovvang

Copyright Ridehesten.com
Veyron Hena ved oldenburgerhingstekåringen i Vechta 2020. Foto: Beelitz.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Har man sagt Cervinia Skovvang, må man også sige Milan. De to DV-heste, der begge er tildelt opdrættermedalje i guld, er begge opdrættet af Marie Hedegård Pedersen og udgjorde tilsammen hendes følårgang 1995. Milan Skovvang (kåret under navnet Milan) og Cervinia Skovvang var fætter og kusine, og de satte for alvor den sydjyske avler i rampelyset. Hun er i øvrigt meget aktuel igen, dels som nomineret af DV’s region 4 til prisen Årets frivillige og dels som opdrætter af en hingst udtaget til dette års hingstekåring og efter en hoppe, der er barnebarn af Cervinia.

Hos Marie Hedegård Pedersen har Alexandra og Søren Buchreitz, Hena Dressage, købt et oldebarn af Cervinia Skovvang, nemlig sølvmedaljehoppen China Skovvang e. L'Espoir/ De Noir/ Robin, der i dag godt er på vej med S-dressur med Alexandra.

Copyright Ridehesten.com
Veyron Hena under daglig træning af Tanja Rusovic på Blue Hors. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved hjælp af embryo transfer er China blevet mor til et hingsteføl i 2018, Veyron Hena, som i efteråret 2020 blev kåret i det tyske oldenburgerforbund ved forbundets hingstekåring i Vechta, hvor han i kraft af sin moderne type og fremragende bevægelser blev udråbt som præmiehingst. Veyron Hena er efter den yderst populære Vivaldi-søn Vitalis, der er en af de senere års mest eftertragtede faderhingste, og desuden har vundet Nürnberger Burg Pokal.

Den nytilredne Veyron Hena udviser allerede stor ridelighed og bevægelseskapacitet. Han er netop er blevet videofilmet, og Søren Buchreitz fortæller, at han glæder sig utrolig meget til at fremstille hingsten i Dansk Varmblod.

Læs også

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen