Magasinet Ridehesten

Hippologisk i Avl & Sport

Magasinet Ridehesten er Danmarks største fagmagasin for ryttere og avlere, der med sin dybdegående og faglige indgangsvinkel hver måned går tæt på hesteverdenen.

I denne måned

Ved DM i dressur på Broholm kunne vi nyde dressur og paradressur i verdensklasse. Ved dette mesterskab blev dressur til kunst, og Cathrine Dufour gentog sit danske mesterskab og satte nye rekorder. Aldrig tidligere er et dansk mesterskab blevet vundet med så høje procenter. Landsholdene til EM i Göteborg er sat. I dressur bliver det et rent kvindehold, mens springrytterne er et hold bestående af erfarne kræfter, og så stiller vi med et særdeles konkurrencedygtigt hold i paradressur. Læs meget mere om alt dette og meget mere i magasinet Ridehestens august-nummer, hvor den nykårede danske mester Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy pryder forsiden.

Hesteinfluenza
Er det noget, min hest kan få?
Ja, din hest vil højst sandsynligt blive syg, hvis den sættes sammen med en gruppe fremmede heste fra forskellige andre stalde – medmindre hestene er vaccineret mod influenza.
Influenzavirus findes stort set overalt på kloden, hvor der er heste. Omkring 100% af heste, der ikke er vaccineret, vil blive syge, hvis de bliver udsat for virus.
Nogle studier har vist, at op mod 10% af heste efter sygdom med influenza aldrig når tilbage til det præstationsniveau, de havde, inden de blev syge. Dette kan du blive meget klogere på i Ridehestens augustnummer.

24-årig avler, rytter samt ejer af rideudstyrsbutik
Mathias Bernt Sørensen er bare 24 år, men har alligevel formået at stable en solid forretning på benene, samtidig med at han både avler og rider konkurrencer på internationalt plan.
Til daglig driver han Fyns Rideudstyr, og det kan være et større puslespil, når han skal til ridestævner, avlsarrangmenter eller messer i udlandet, men gode ansatte betyder, at Mathias kan kombinere det hele.
– Jeg har altid været vant til at komme tidligt op og i gang. Samtidig er butikken også mit lille barn, og jeg har måske tendens til OCD, for alt skal være helt perfekt og sidde lige i skabet, fortæller Mathias som du kan møde i Ridehestens august-nummer.

Hvad kan rideskolen gøre for konditionen?
Tænk, hvis der kunne skabes fælles træningshold med tillægstræning til rytternes ridning. Så ville der være et endnu større liv på kryds og tværs på rideskolen, hvor nogle skal til ridning, og andre skal ordne stalden, lave styrkeøvelser eller løbe en tur.
Det er på ingen måde min mening, at der skal tages fokus fra rideskolernes fagområde, ponyerne, hestene og ridningen. Min tanke er, at rideskolerne kan være med til at få skabt mere fokus på rytterne og alle de udviklingsmuligheder, de har, ved træning af kondition og tillægsøvelser, fortæller coach Lars Mars Johansen i to artikler som behandler emnet, kondition. Er det noget ryttere har behov for? Det kan du læse meget mere om i artikelserien "Optimering af rytteren".

Tema: afsætning
Hvordan sælger man sin hest, sit føl? Og hvor kan man finde sin nye ridehest eller avlshoppe? I magasinet Ridehestens augustnummer sætter vi fokus på Dansk Varmblods auktioner og auktionsudvalg. Giver gode råd til at sætte hest til salg på Ridehestens populære hestesalgsdatabase, og så har vi taget en snak med den mest succesfulde hestehandler herhjemme, Andreas Helgstrand. Han har fået et problem, han kan ikke finde heste til at dække den enorme efterspørgsel på kvalitetsheste fra både ud- og indland. – Det svære er at finde lidt ældre, veluddannede heste. Man kan godt finde flere helt o.k. unge heste, fortæller Andreas i artiklen, hvor han fortsætter: – Mange går rundt og siger, at hestene ikke er gode nok, men det er ikke vores opfattelse. Problemet er, at de ikke er godt nok uddannet.

Mad som medicin – få rabat med Ridehesten
Charlotte Lillegaard Petersen har udgivet bogen "Superkost til hjernerystelser" – en bog som sætter fokus på kostens betydning for helbredelse. Og giver gode råd til, hvordan man spiser sig til mere ro, mere energi og færre smerter.
Ridehestens abonnenter kan få 20% rabat på køb af bogen, samt fri fragt. Det eneste du skal gøre er at gå ind på hjemmesiden: www.muusmann-forlag.dk og bestille bogen ved brug af rabatkoden, som du kan se i magasinet.

Digitalt magasin

Med et abonnement på magasinet Ridehesten får du GRATIS adgang til den digitale version af magasinet Ridehesten. Du kan også få den digitale version af Ridehesten uden abonnement på magasinet.

Ridehesten - Hippologisk i Avl og Sport

Denne måneds indhold

August 2017

TEMA – AFSÆTNING

62 Dansk Varmblods auktionsudvalg tænker nyt
72 Hestene er der – men de mangler uddannelse
76 Her finder de deres fremtidige heste

FAGLIGT

44 Optimering af rytteren – kondition
50 Hvad kan rideskolen gøre for konditionen?
56 Forskning på KU Sund: halthedsdiagnostik
86 Træningsserie: changementsserier
104 DRF’s veterinærkonsulent om: influenza
108 Hvilke papirer skal følge hesten?
132 Mad som medicin

AKTUELT

8 Aktuelt
54 Store Hestedag fejrer hesten
110 Foderproducent Brogaarden
130 Cavallo-konkurrence
138 Frem med de flotte hatte – nu er det Derbytid!
148 Nyheder fra hele verden
170 Ting til dig og din hest

PROFIL

38 Mathias Bernt Sørensen

SPORT

12 DM i dressur – senior
20 DM i dressur – U25
22 DM i paradressur
26 Glimt fra DM på Broholm
34 DM på Broholm – Lis Hartels Mindepris
90 Københavnerridtet 25 år
94 Copenhagen Eventing
114 Bækgaarden Horse Festival
120 CHIO Aachen
102 De skal til EM
136 World Cup Herning

AVL & SPORT

36 UVM i Ermelo
78 Falsterbo Horse Show

AVL

98 Dansk Varmblods Equsana Eliteskue
116 Danske ungavlere blandt verdens bedste
124 American Curly Horse
128 Dansk Pintoforening fejrer jubilæum
140 Landsskuet
144 Send hoppen til stationsafprøvning
152 Dansk Varmblods kåringer

FORBUND OG KLUB

156 Dansk Varmblod
168 Dansk Ride Forbund
169 Sportsrideklubben

FASTE RUBRIKKER

3 Leder
174 Rubrikannoncer
178 Klumme

Udgiverinfo

Kontakt

Mediehuset Wiegaarden
Postboks 315, 9500 Hobro
Tlf.: 98 51 20 66
Fax: 98 51 20 06
PBSnummer 02517671 - DEB. GR. 0001
mediehuset@ridehesten.com
www.wiegaarden.dk
ISDN nr. 96 57 00 90

Udgiver

Mediehuset Wiegaarden
Postboks 315, 9500 Hobro
Tlf.: +45 98 51 20 66
mediehuset@ridehesten.com

Ansvarshavende redaktør

Jørgen Bak Rasmussen

Redaktør

Britt Carlsen
bc@wiegaarden.dk

Skribenter

Thomas Bach Jensen
Niels K. Clemmensen

Redaktionssekretær

Bodil Nyholm Sørensen

Foto

Wiegaardens Fotostudie
Klik her

Annoncer

Jørgen Bak Rasmussen

Administration og abonnement

Ilse Smed Pedersen

Teknisk produktion (Lay-out og sats)

Ansvarlig grafiker: Lin Bach Jensen
Grafikere: Tine August Nielsen