Topryttere får prøvet lidt af hvert på Tågerup

31-08-2018 10:13

Springryttere fra elleve nationer kæmper i disse dage om præmier på en million kroner ved Absolute Horses i Sommersted

Nyheden fortsætter efter annoncen

En onsdag aften i strålende solskin, en torsdag formiddag i silende regn og igen en fin aften. De cirka 160 ryttere fra 11 nationer, der stiller op til det internationale CSI3*-stævne hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted ved Kolding, får prøvet lidt af hvert. Da mange af rytterne har flere heste med, bliver det til mange starter – 46 onsdag aften og 286 torsdag.

Det er det hidtil højest rangerende internationale stævne på Tågerup, og der er en million kroner i pengepræmier plus både en hestetrailer og diamanter. Der er gratis adgang for publikum, og stævnet kører fra morgen til aften helt frem til og med søndag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt de kendte internationale ryttere, man ellers kun har chance for at se i fjernsynet, kan nævnes svenske Rolf-Göran Bengtsson, Michael Hanley og Michael Duffy fra Irland og Bruce Goodin fra New Zealand. Goodin, der har redet OL flere gange, kommer dog ikke til Tågerup fra sit fødeland. Han bor i Sverige og har tidligere boet i Danmark. Også den ene af værterne, Andreas Schou, der sammen med sin bror Christian står for Absolute Horses, er med på fem heste.

Onsdagens Bronze Tour (120 cm) blev vundet af danske Christine Thirup Christensen på Queen Lady Z med danske Emilie Kuang på Game som nummer to. Torsdagens Silver Tour blev vundet af svenske Anne Persson på Cash Man med danske Thomas Jensen på Medina på andenpladsen. Søren Pedersen på Tailormade Chabalou vandt Gold Tour på 135-145 cm med irske Shane Carey på andenpladsen. Også de unge heste i CSIYH1* var i ilden på 125 cm for seksårs og 130 for syvårs. Her vandt polske Maksymilian Wechta på Fibonacci S, mens svenske Ulrika Sanny på Vanilla Z blev nummer to.

/Pressemeddelelse.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen