Ingen World Cup-finale til Werndl

19-03-2024 18:48

World Cup-finalen bliver i år uden Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB. Ekvipagen, der er forsvarende World Cup-mestre, vil hellere spare på kræfterne

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den forsvarende World Cup-vinder, tyske Jessica von Bredow-Werndl, kommer ikke til at deltage i World Cup-finalen i Riyadh i Saudi-Arabien i april i år.

Det annoncerede Jessica allerede efter europamesterskaberne i 2023, hvor hun sejrede med sin mangeårige dansepartner TSF Dalera BB e. Easygame/ Handryk. 

Jessica havde allerede taget beslutningen om ikke at gå efter at ride World Cup-finalen igen, da hun ønskede at spare den 17-årige hoppe for den lange flyvetur. Af samme årsag har Jessica kun redet World Cup-kvalifikationen i Basel i Schweiz i begyndelsen af 2024. 

– Hun har fløjet nok for mig, udtalte Jessica til Eurodressage.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det rutinerede makkerpar vandt både World Cup-finalen i 2022 og 2023 i hhv. Leipzig, Tyskland og Omaha, USA. Selvom parret som forsvarende World Cup-mestre kun skulle ride to World Cup-kvalifikationer, valgte Jessica alligevel at spare hoppen til stævnet for at samle kræfterne til OL i Paris til sommer. 

I øjeblikket fører tyske Isabell Werth den vesteuropæiske World Cup-liga med 77 point, mens britiske Charlotte Fry ligger på andenpladsen blot tre point efter med 74 point. 

Nanna Merrald har sammen med Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Ferro samlet 64 point sammen, og ligger dermed placeret som nr. 5 i ligaen.

World Cup-finalen finder sted fra d. 16. til d. 20. april i Riyadh i Saudi-Arabien. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen