Distancestævne arrangeret på få dage

19-03-2019 10:16

Efter aflysningen af et distanceridt i foråret opstod der problemer for en del ryttere med at nå at kvalificere sig til de ridt, de havde planlagt senere på sæsonen 2019. Et par ildsjæle tog sagen i egen hånd og fik stablet et arrangement på benene

Copyright Ridehesten.com

Efter aflysningen af et distanceridt i foråret opstod der problemer for en del ryttere med at nå at kvalificere sig til de ridt, de havde planlagt senere på sæsonen 2019. Det ville betyde høje udgifter til start i udlandet, og da tre venner havde talt lidt om det, udbrød en af dem: ”Vi arrangerer da bare et ridt!”

Som sagt, så gjort, og her to dage senere er Forårsridtet i Feldborg Plantage øst for Holstebro på næste søndag den 24. marts en realitet. De tre venner var så heller ikke hvem som helst, for stævnekomiteen udgøres af Feldborg Ridtets tidligere arrangør gennem mange år, dyrlæge, kiropraktor og tidligere danmarksmester Patricia Hass Pilborg, og Robert Ørsted, tidligere jysk/fynsk mester og selv erfaren distancestævnearrangør og official i DRF. Tredje medlem er hans hustru Helle Vistisen, der ligesom de to øvrige selv er ivrig distancerytter og stævnearrangør.

Dansk Ride Forbund har handlet super hurtigt, en stævnedato blev godkendt sent torsdag aften, og de frivillige hjælpere er strømmet til. Allerede få timer efter, at en Facebookgruppe blev oprettet til stævnet, var alle poster dækket ind på nær et par stykker.

Den arrangerende klub, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub (VEST), skyndte sig at flytte et planlagt arrangement, således at de kunne stille med erfarne folk til nøgleposter.

En succeshistorie, der viser, at ridesporten stadig har masser af saft og kraft i sig. - Distanceryttere kender alle sammen hinanden, og vi har alle stået i en situation, hvor vi har måttet ændre planer. Derfor er der også stor opbakning til sådan en beslutning. Og uden det store arbejde, Patricia har lagt i Feldborg Ridtet gennem mange år, kunne vi heller ikke have nået det. Ruterne kender hun ud og ind, og stævnepladsen bliver også den samme. Det bliver lidt mere interimistisk i år, men alle er indstillet på at få det absolut bedste ud af det, og alle vil gerne være en del af den særlige ånd, der er over sådan et projekt, fortæller Robert Ørsted, som ikke virker det fjerneste stresset over at skulle stå for et distancestævne arrangeret på godt en uge.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen