Flere danskere finaleklar ved UVM

23-09-2022 16:33

Annika Knudsen Lorentsen

OPDATERES LØBENDE - I dag er anden konkurrencedag ved UVM på Zangersheide, og vi følger de danske ryttere og heste tæt igennem hele dagen, hvor det afgøres hvilke ekvipager der får en plads i årets finaler

Copyright Ridehesten.com
Christian Svendgaard med Tannenberg Dree Boeken. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Verdensmesterskaberne for unge heste i springning er i gang. Mesterskabsstævnet afholdes traditionen tro på Zangersheide i Lanaken, Belgien. I løbet af dagen kommer en række danske heste og ryttere til start, og vi følger dem tæt. I dag er en afgørende dag ved stævnet, da det er efter dagens klasser, at det står klart hvilke ekvipager der får plads i søndagens finaler.

Fakta
De kvalificeres til søndagens finaler

5-års

De 30 bedste ekvipager sammenlagt fra dagens og morgendagens konkurrence, dog alle der rider fejlfrit begge dage. 

6-års 

De 30 bedste ekvipager sammenlagt fra dagens og morgendagens konkurrence, samt ligeplacerede med nr. 30. Dommerne kan dog vælge at hæve antallet ud fra antal samlede starter. 

7-års 

De 30 bedste ekvipager sammenlagt fra dagens og morgendagens konkurrence, samt ligeplacerede med nr. 30. Dommerne kan dog vælge at hæve antallet ud fra antal samlede starter. 

De ekvipager der ikke kvalificerer sig, kan deltage i lørdagens B-finale. Det gælder alle årgange. 

Fold up

Følg med nedenfor, hvor vi løbende opdaterer om de danske præstationer: 

Opdateret kl. 16.57

Karen Møller Rohde slutter dagen flot med en fejlfri runde i 6-års klassen med Evolution Ask DWB e. VDL Zirocco Blue/ Chenook (opdr. Linus Camitz). 

Opdateret kl. 16.30

Desværre fik Jesper Meyenburg med Cordento II DWB e. Cornet Obolensky/ Cardento (opdr. Linus Camitz) i dag et nedslag i 5-års klassen og det betyder, at de ikke kommer i årets finale.

Opdateret kl. 15.37 

Karen Møller Rohde har netop været til start med Casper Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Kannan (opdr. Stutteri Ask), som desværre virkede spændt og Karen valgt at opgive undervejs. 

Opdateret kl. 14.45

Det begynder at lakke mod enden med antallet af danske starter ved UVM i dag. På 5-års banen har Sarah Albus med Rimrock van de V&d Stables e. Dieu Merci van T&L/ Sheraton redet med otte fejl, mens Zelina Hulehøj og Green Bean 15 e. Cornet du Lys/ Chacco Lover i dag kom igennem med et enkelt nedslag. 

I 6-års klassen har en række danske ryttere ligeledes været til start. Mie Mundberg Hansen med I'm Special Ilse e. Casall/ Cormint udgik desværre i dag. Sarah Wheler med Kirkelodgaards Ci Ci Chopin e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler) fik desværre tre nedslag, mens Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Gladiator e. Bøgegårdens Gladiola/ Crelido (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) fik to nedslag.

Opdateret kl. 13.36 

Laura Baaring Kjærgaard har været på banen med sin anden 7-årige hest, Consult Picobello Z e. Cicero Z van Paemel/ Nabab de Reve, som hun desværre fik et enkelt nedslag med. 

I 5-års klassen red Mille Bisgaard ligeledes med et nedslag i dag. Det gjorde hun i sadlen på Miss Sina e. Ultimone van ter Moude/ Vittorio. 

Opdateret kl. 12.34

Ganske imponerende ridning har Christian Svendgaard leveret ved UVM indtil videre, hvor han i dag leverede sit andet fejlfrie ridt i sadlen på 6-årige Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco. Med en lynhurtig tid i dagens klasse, og en foreløbig placering som nr. 3, ser det ud til, at en finaleplads i hus på trods af, at ekvipagen i gårsdagens klasse endte et styk længere nede som nr. 66 med deres fejlfrie, men knap så hurtige runde. 

På 5-års banen har Camille Silke Pless været i aktion med U2 TD DWB e. Untochable/ Graf Top (opdr. Trine Dyhre Nielsen). Ekvipagen havde desværre en enkelt misforståelse i en ellers fin runde, og sluttede med 14 fejl i dag. Adam Sparlund Olesen har redet med et enkelt nedslag i sadlen på Gasalano e. Geradus/ Casall. 

I 7-års klassen har et par danske ekvipager været til start, og de sluttede begge med fire fejl. Her var det Caroline Rehoff Pedersen med Lerskovs Balouna e. Balou du Rouet/ Carano (opdr. Rikke Meyer Jensen) og Christian Jansen med Calika-Vitz e. Complete/ Racot (opdr. Lone Sørensen).

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Figeac Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Opdateret kl. 11.16

Simone Hansen Scherff leverede igen i dag en flot præstation i 7-års klassen med Dansk Varmblodshoppen Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini I (opdr. Søndervang v/ Else og Nis Ravn). Den udfordrende bane gav dog to nedslag. 

På 6-års banen har Kamilla Grauff Albrektsen været i aktion med Jo's Roberto e. Rockland/ Earl (opdr. Mia og Claus Kovdal Jørgensen), som desværre fik tre nedslag undervejs på banen. 

Opdateret kl. 10.44

Endnu en dansk ekvipage sikrer sig en finaleplads for 5-års. Her var det Anne Katrine Kolborg Johansen der red en sikker fejlfri runde i sadlen på Hesselhøj Captain Morgan e. Casallco/ Crelido (opdr. Anders Uve Sjøbeck Hoeck), som er ejet af Syvhøjegård. Dermed er der to Dansk Varmblods-ekvipager sikret i finalerne.

På 5-års banen har en række andre danske ekvipager ligeledes været til start. Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Chacoon e. Chacoon Blue/ Emerald van't Ruytershof red med otte fejl, Sabine Korfitz Christensen med Caius de Corlato Z e. Cicero Z van Paemel/ Numero Uno red med 13 fejl, mens østrigske Benjamin Saurugg leverede en flot fejlfri runde i sadlen på den danskavlede D'Artagnan Alfarvad Z e. Dominator 2000 Z/ Crown Z (opdr. Alfarvad). Han er dermed også i finalen søndag.

På 6-års banen har Laura Baaring Kjærgaard redet med et nedslag i sadlen  på Caidinus PP Z e. Cicero Z/Toulon.

Copyright Ridehesten.com
Anne Katrine Kolborg Johansen med Hesselhøj Captain Morgan. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Opdateret kl. 9.43

Karen Møller Rohde har netop været til start i 5-års klassen med Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask). I dag leverede de ligesom i går en fejlfri runde og dermed er de den første danske ekvipage, der har sikret sig en plads i søndagens finale.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Opdateret kl. 8.52

De første danske ryttere har allerede været i aktion, og Laura Baaring Kjærgaard var første dansker i aktion. Hun red med den 7-årige Obora's Laura e. Luidam/ Non Stop en flot fejlfri runde, og i skrivende stund er hun nr. 5 ud af de 28 ekvipager der har startet. Det tillagt hendes flotte resultat fra i går, giver stor forhåbning om, at ekvipagen ender med en finaleplads. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard med Obora's Laura. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I 6-års klassen har Karen Møller Rohde været til start med Dansk Varmblodshesten Figeac Ask e. Favorit Ask/Carano (opdr. Dorthe og Jens Lommer). De fik et nedslag i dag. 

Jesper Meyenburg har været til start i 5-års klassen med Empower JS e. Emerald van't Ruytershof/ Colman (opdr. Jesper Meyenburg). Ekvipagen der var fejlfrie i går, havde desværre to nedslag og en tidsfejl rundt på banen i dag. 

Start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen