Cordino, Farino, Evolution, Ca-Di DD og Abba fejlfrie

24-09-2021 08:18

Det er i dag anden kvalifikationsdag ved UVM for unge springheste på Zangersheide, og det danske hold har allerede indkasseret de første fejlfrie ridt 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Evolution Ask DWB kom igen i dag fejlfrit igennem. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

SENESTE OPDATERING

15.50

Som i går blev det for Simone Hansen Scherff og den 6-årige DV-hoppe Søndervangs Matilde e. Catoki/Cassini II (opdr. Søndervang v/Else og Nis Ravn) til en flot runde og et enkelt nedslag. For Christine Thirup Christensen og den 6-årige Niarado Lille Lunden e. Diarado/Lambrusco Ask (opdr. Mikal og Preben Iversen), der i går havde en flyvende runde med et enkelt nedslag, er det i dag blevet til to nedslag og altså 8 fejl. 

14.59
For Adam Sparlund Olesen og den velspringende 6-årige hoppe Louisiana H e. Balou/Louvre S (opdr. Bodil Hellmers) blev det i dag til 13 fejl.

14.50
I suveræn stil mestrede unge Jacob Theodor Schmidt igen sammen med den 6-årige DV-hingst og tidligere auktionsføl, Syvhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untouchable/ Cassini (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) at forcere alle forhindringer fejlfrit, men i dag påløb der dog en enkelt tidsfejl.

14.00

Adam Sparlund Olesen og 5-årige Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard 159 ApS) har sprunget fejlfrit igen i dag, mens både Renee Ulvsbjerg med 5-årige Berntstein e. Clarimo/Lansing (opdr. Mathias Bernt Sørensen) og Jacob Theodor Schmidt med Bøgegaardens Gladiator e. Bøgegaarden Gladiola/Crelido (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) i dag har indkasseret 9 fejl på Alme Z Arena. 

På 6-års banen, Ramiro Z Arena, har Shannon Mejnert Ketterle og First Jolie e. Diamant De Semilly/Gotspe fået to tidsfejl, mens gårsdagens fejlfrie ekvipage Christina Nielsen og QH Luna Santo Antonio e. Comme Il Faur 5/Corrado I har fået en enkelt nedslag i dag.

På Ratina Z Arena har Christian Jansen og 7-årige Ca-Di DD e. Carmargue/Corratus (opdr. Danish Derby Horse Shows ApS) leveret en prægtig og fejlfri runde. Rikke Rosengaard Hansen har sine forældres 7-åirge opdræt Rosengaardens Fran?ois e. Favorit Ask/Chapultepec (opdr. Lis og Jens Rosengaard Hansen) indkasseret 9 fejl i dag.

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen og Abba. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen.

13.00
I 6-års klassen har både Gitte Dahl med 6-årige Calgrafi DWB e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/Cajus (opdr. Peder Frederiksen) og Philippa Wildfang med Kristal e. Callahan VDL/Concorde måttet indkassere 4 fejl, men det for Benedikte Rie Truelsen med Rocket Man e. Mylord Carthago*HN/Quality Time TN blev til 9 fejl, og Rikke Haastrup Kristensen opgav med 6-årige Hilly Vd Horst e. Harley/Contender. 

Hos 7-års hestene har Stine Cassøe Jakobsen og Nala e. Rockland/A'Khan Z (opdr. Stald Cassøe) igen i dag haft to nedslag samt en tidsfejl, der resulterede i 9 fejl.

12.00

Rikke Haastrup Kristensen fik igen i dag et enkelt nedslag med 5-årige Can Talk To Me TD e. Catoki/Acorado (opdr. Trine D. Snitgaard Nielsen) i dag, hvor det også blev til en tidsfejl og altså samlet 5 fejl.

11.57
Igen i dag red berider Karen Møller Rohde sikkert og fejlfrit den 5-årige Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz) igennem banen. Dermed har Karen igen begge sine 5-års heste fejlfrit igennem for anden dag i træk.

Copyright Ridehesten.com
En af de fejlfrie danske ekvipager i dag er Christian Jansen og Ca-Di DD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Bojsen.

10.38
Desværre for Katrine Højholt og 5-årige Syvhøjegårds Footloose e. Balou/Royal Z II (opdr. Niels Osterland), der i går kom fejlfrit igennem første kvalifikation, blev det i dag til et nedslag og en tidsfejl og dermed i alt 5 fejl i anden kvalifikation.

10.23
Bjarne Mark Jensen og den 7-årige DV-hoppe Rådbjerg's Bahia e. Baloubet du Rouet/Coronado II (opdr. Toni A. Paust) fik i dag to nedrivninger og altså 8 fejl i anden kvalifikation.
Ligeledes med 8 fejl i dag var Jennifer Fogh Pedersen med 7-årige holstenerhingst Carlsson HC e. Clarimo/Casall.

09.54
Danske Christina Nielsen, der rider professionelt i Holland, har netop været på bane med 7-årige Ennio de Lezellec e. L'Arc de Triomphe*bois Margot/Galoubet A og fik et nedslag.

09.42
Endnu en nulrunde til det danske hold i dag: Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask A/S) har netop gået fejlfrit med Karen Møller Rohde igen i dag – og altså fejlfri i begge kvalifikationer.

Fakta
30 opnår kvalifikation til finalerne i hver årgang

I alle mesterskaberne gælder det, at de 30 bedste sammenlagt fra dagens klasse og morgendagens klasse for hver årgang mødes i finalen for den enkelte årgang. Antallet på 30 kan dog ændres, såfremt, at der er flere lige placerede på 30. pladsen. Hos 5-års hestene gælder det desuden, at alle, der rider fejlfrit begge dage får plads i finalen søndag. De ekvipager, der ender udenfor top-30 kan ride B-finalen for deres årgang lørdag. 

Stævnets jury kan desuden vælge at hæve antallet af finaledeltagere i hver årgang til maksimalt 40 deltagere. Vælger nogle af de kvalificerede ikke at ride, så suppleres der op med de næste ekvipager i placeringsrækkefølgen frem til lørdag kl. 17.00, dog ikke med ekvipager, der har deltaget i B-finalen. Eventuelle fejl medtages ikke til finalen. 

I alt er der 188 ekvipager til start for 7-års, 260 ekvipager til start for 6-års og 232 ekvipager til start for 5-års. 

Se den fulde liste over de danske ekvipager HER

Fold up

09.34

Lars Trier Kjøller og og den 7-årige DV-hest Dinapo e. Bøgegårdens Dicapo/Bøgegårdens Apollo (opdr. Peder Frederiksen) har netop leveret en meget overbevisende runde, men fik til sidst et ærgerligt nedslag, der gjorde, at ekvipagen igen i dag fik 4 fejl. 

09.26
Christian Tang Nielsen og den 5-årige DV-hoppe Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen) har heller ikke i dag taget en eneste bom, men der påløb en enkelt tidsfejl i dagens ridt.

08.58
Desværre for Kamilla Grauff Albrektsen og 5-årige JO's Roberto e. Rockland/Earl (opdr. Mia og Claus Kovdal Jørgensen) blev det her i anden kvalifikation i dag til 9 fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Anni Pape og Cordino erstatter på det danske hold Rikke Haastrup Kristensen og Early F. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

08.45
Danske Anni Pape og DV-hesten Cordino e. Cornettino Ask/Linaro (opdr. Hans Jørgen Juhl og Asbjørn Laurits), der igår fik 4 fejl, har netop redet fejlfrit i 5-års klassen.

08.35
Jennifer Pedersen og Catdaddy e. Cascadello/Quidam De Revel kom i mål med en enkelt tidsfejl i 7-års klassen.

08.18
Søren Møller Rohde og den 7-årige holstenerhoppen Grace Ask leverede en flot runde, hvor tempoet dog trak to tidsfejl.
Samtidig har Sørens hustru og kollega Karen Møller Rohde været til start på den 6-årige danskavlede holstenerhingst Cassado Ask e. Casall/Corrado (opdr. Jens Peter Schmidt Mailund), som hun i går var fejlfri med. I dag fik ekvipagen et enkelt nedslag og dermed 4 fejl.

Fakta
Følg resultaterne live

Det er muligt at følge rytternes resultater live på Longines Timing. 

Følg 5-års klassen HER.

Følg 6-års klassen HER.

Følg 7-års klassen HER.

Det er desuden muligt at se live fra stævnet via ClipMyHorse HER.

Fold up

Se alle resultater fra klasserne her.

Copyright Ridehesten.com
Igen i dag har Karen Møller Rohde redet avlshingsten sikkert og fejlfrit over målstregen Cassado Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bjørg Bojsen.

Læs også

Højt bundniveau hos danskerne ved UVM i springning

28-09-2021 11:01, af Annika Knudsen Lorentsen

Selvom det ikke blev til en toppplacering i finalerne ved årets UVM, så kom flere danske heste i finalerne og bundniveauet blandt alle danske ekvipager var rigtig godt og det glæder Bo K. Møller, som både er landstræner, en del af Zangersheide-udvalget i Dansk Varmblod og en del af Dansk Varmblods avlsledelse

Danskopdrættet hest leverede flot runde i 6-års finalen

26-09-2021 14:47, af Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: Dansk Varmblods-hesten A.N. Barney har netop gået en fantastisk flot runde med et let nedslag i den 140 cm-høje 6-års finale ved UVM på Zangersheide. Han blev redet af sin tyske rytter, Philipp Weishaupt, som desuden tog sejren i sadlen på sin anden hest Coros

Karen og Evolution Ask bedste dansker i UVM-finalen (video)

26-09-2021 10:35, af Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: 5-års finalen ved UVM på Zangersheide med dansk deltagelse er i fuld gang og vi opdaterer løbende omkring de danske resultater i nyheden her

Førende faderhingste på Zangersheide

27-09-2014 14:59, af Thomas Bach Jensen

Ved FEI/WBFSH's VM for unge springheste afholdt på Zangersheide i sidste uge var en række avlshingste fremtrædende som fædre til flest heste i finalerne

Vil du og din DV-hest til UVM på Zangersheide?

12-03-2020 15:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Senest den 1. april skal ryttere der er interesserede i at få deres 5-, 6- eller 7-årige DV-hest taget i betragtning til bruttotruppen, som udtages i forberedelserne frem mod UVM på Zangersheide, tilmelde sig på Dansk Varmblods hjemmeside

TV: Vi ser frem til finalen

19-09-2015 19:30, af Britt Carlsen

UVM Zangersheide - Så er startlisterne til finalen ved UMV på Zangersheide klar. Danskerne har et godt udgangspunkt, og Søren Møller Nielsen ser frem til starten i morgen, fortæller han i dette webtv indslag

Zangersheide og BWP tester ikke for WFFS

16-01-2019 16:14, af Kristine Ulsø Olsen
Avl|

Mens at flere avlsforbund har valgt at sætte krav om en obligatorisk DNA-test for WFFS, har både Zangersheide og BWP valgt ikke at ville teste deres hingste

DV-heste placeret i både 5- og 6-års B-finaler ved UVM

25-09-2021 15:53, af Annika Knudsen Lorentsen

Tidligere blev to 7-års Dansk Varmblods-heste placeret i deres B-finale og nu er det også afgjort, at der er kommet DV-heste i placeringrækken hos både 5- og 6-års hestene, i deres B-finaler

God dansk start ved UVM

19-09-2019 16:07, af Britt Carlsen

Det har været en god til blandet dag for de danske ryttere og heste ved UVM på Zangersheide, hvor flere har været fejlfrie og er i spil til en finaleplads, mens andre lige har manglet det sidste held

Zangersheide inden finalen

20-09-2014 10:31, af Britt Carlsen

I dag er der trøstfinaler for de ekvipager, som ikke er nået ind i søndagens finaler, og så er afvikles Sires of the World på hovedstadion

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Forbilledligt ridelig dressurhoppe tog sejren i 6-års

15-10-2021 15:28, af Thomas Bach Jensen

Sidste indledende dressurklasse ved finalestævnet for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste var 6-års hestene, hvor der igen blev vist masser af kvalitet, og den meget velgående hoppe RGS Finest Alegra opnåede et 10-tal for ridelighed

Hattrick til Karen Møller Rohde i dag (video)

15-10-2021 22:20, af Annika Knudsen Lorentsen

Karen Møller Rohde har i dag vundet anden kvalifikation for både 4-, 5- og 6-års, og i den netop overståede 6-års klasse var det i sadlen på den velspringende avlshingst Cassado Ask

Dramatisk afslutning for vinderen i 4-års kvalifikation (video)

14-10-2021 17:50, af Annika Knudsen Lorentsen

Karen Møller Rohde red den velspringende 4-årige Fi Fi Ask til sejr i første kvalifikation af Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste med en flot runde, som dog sluttede lidt dramatisk, da Karen måtte en tur i sandet lige efter målstregen

Keller tilfreds med hjemmeavlede Galliana KH (video)

15-10-2021 13:50, af Annika Knudsen Lorentsen

Det gør det lidt ekstra sjovt at ride ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler på Blue Hors, når man er til start på et af sine første hjemmeavlede afkom, fortæller Anée Keller, som i går fik fine ord med på vejen fra dommerne efter et fejlfrit ridt på hoppen Galliana KH, som blev belønnet med et 8-tal

Et 9-tal og en sejr til Bøgegårdens Comann (video)

14-10-2021 19:57, af Annika Knudsen Lorentsen

I Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års springheste har Jacob Thedor Schmidt og Bøgegårdens Comann netop taget sejren i første kvalifikation, efter en flot fejlfri runde

Nye mestre for pony og children kåret

10-10-2021 17:59, af Kristine Bjørg Frank Bojsen

Dygtige unge mennesker har denne weekend redet om guld, sølv og bronze ved Fredericia Sportsrideklub. Udover flot ridning, har stemningen været i top og tilskuerpladserne har været fyldte til fire spændende finaler i dag

U2 TD: Fra følauktion til championatsfinale (video)

16-10-2021 09:04, af Annika Knudsen Lorentsen

Camille Silke Pless købte tilbage i 2017 U2 TD DWB på Dansk Varmblods Elitefølsauktion og i dag kan hun glæde sig over at have præsteret rigtig flot ved finalestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. Camille fortæller, at U2 TD vil gøre alt for hende, ligesom hun vil gøre alt for ham og dette makkerpar kan uden tvivl se frem til mange succesfulde resultater fremover

5-års verdensmesteren i front på Blue Hors (VIDEO)

15-10-2021 11:33, af Thomas Bach Jensen

I den indledende klasse for 5-årige dressurheste ved finalerne for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste på Blue Hors har hingsten Hesselhøj Down Town lagt sig i spidsen efterfulgt af endnu et Hesselhøj Donkey Boy-afkom

OL bør ændres mener IDRC

16-10-2021 11:28, af Christine Krogh Frausing

Det seneste OL i Tokyo har vakt interesse, og særligt måden at afvikle dressurkonkurrencerne på, mener The International Dressage Riders’ Club bør revurderes

Martin Fuchs Clooney er i bedring (video)

10-10-2021 13:03, af Annika Knudsen Lorentsen

For ca. to måneder siden kom den schweiziske toprytter Martin Fuchs mesterskabshest Clooney til skade, men det går frem ad og meldingerne er positive