Kriterier for udtagelse til UVM i dressur

12-03-2018 11:35, af Thomas Bach Jensen

Ønsker du at tilmelde din hest til udtagelse til UVM i dressur, eller er du interesseret i at kende stævnedatoerne for at lægge dem i din kalender for sommerens vigtigste aktiviteter, så læs meget mere her 

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy ved udtagelsen til UVM 2017, hvor de vandt bronzemedalje for 5-års.

Grundet anden placering af DM-stævnet på Broholm vil udtagelsen i år være en anelse ændret. Det betyder, at der vil være iagttagelse med frasortering på Broholm under DM-stævnet fra den 7.-10. juni 2018, medens den endelige udtagelse vil foregå tættere på definite entry i forbindelse med et særskilt UVM-arrangement på Vilhelmsborg, Aarhus den lørdag den 7. juli 2018.
Igen i år 2018 vil der være heste, der indgår i en bruttotrup. Bruttotruppen skabes på baggrund af championaterne i de to avlsforbund i Danmark, der er medlem af WBFSH, samt fra Dansk Ride Forbunds Championat i 2017.

Til DM-stævnet vil ekvipagerne blive bedømt af O-dommer og det danske landsholds holdleder Helle Krasnik Trolle, U18/U21-landtræner og berider Dennis Fisker samt landstræner Natalie zu Sayn-Wittgenstein. Den endelige udtagelse på Vilhelmsborg sker på baggrund af programridning i det indledende FEI-programmer samt indlagte øvelser fra finaleprogrammet. Her vil ekvipagerne blive bedømt og udtaget af O-dommer Helle Krasnik Trolle samt U18/U21-landstræner Dennis Fisker, der tillige vil give sparring til rytternes videre arbejde.

Den endelige udtagelse vil ske på baggrund af det samlede billede fra alle tre ridt.

Bruttotruppen består af:

  • De heste, der repræsenterede Danmark i 2017 til UVM for 5-års og 6-års heste
  • De to bedste TAF-heste fra Dansk Trakehner Avlsforbunds Championat 2017 i hver årgang (4-, 5- og 6-års)
  • De seks bedste DV-/TAF-heste fra 4-, 5- og 6-års klasserne til Dansk Ride Forbunds Championat for unge heste 2017
  • De seks bedste heste fra Dansk Varmblods Unghestechampionat 2018 i Herning

Bruttotruppens heste vil fremgå på de to avlsforbunds hjemmesider fra ultimo marts 2018, og de vil ikke blive særskilt inviteret. Disse heste behøver ikke at fremsende livsnummer til UVM-udvalget, da deres afstamning er godkendt.


Udtagelse og frasortering til DM-stævnet på Broholm fra den 7.-10. juni:
Afholdes på Broholm og tilmelding via boksbestilling sker gennem DRF Go. Der skal altså bestilles boks for at deltage i udtagelsen. Alle skal desuden fremsende udfyldt tilmeldingsskema, som kan findes på de to avlsforbunds hjemmesider.  Her oplyses blandt andet hestens livsnummer samt kontaktinfo på rytter/ejer, således at relevant info kan tilgå forud for udtagelsen med frasortering på Broholm. Tilmeldingsskema skal fremsendes senest den 18. maj 2018 til Barbro Saul: barbrosaul@gmail.com . På førstedagen rides det alderssvarende Indledende FEI-program, mens det er det alderssvarende Finale FEI-program på andendagen. Ekvipagerne bedømmes af O-dommer Helle Krasnik Trolle, U18/U21-landstræner Dennis Fisker samt landstræner Natalie zu Sayn-Wittgenstein, der også via åben mikrofon vil bidrage med justeringsforslag til det videre arbejde med hesten.
Udtagelsesklasserne på Broholm er kun åbne for DV- og TAF-registrerede heste, og tilmelding sker via boksbestilling på DRF Go. Klasserne på Broholm er ikke pønalitetsgivende, og der vil ikke være præmieoverrækkelse. Umiddelbart efter arrangementet oplyses det, om ekvipagen inviteres til den endelige udtagelse lørdag den 7. juli 2018. 

Endelig udtagelse på Vilhelmsborg, Aarhus lørdag den 7. juli 2018:
Udtagelsen vil ske lørdag den 7. juli 2018. Rytterne skal ride det alderssvarende Indledende FEI-program samt udvalgte øvelser fra finaleprogrammet. I infobrev forud for arrangementet vil det fremgå, hvilke øvelser det drejer sig. Der afsættes desuden tid til justeringsforslag fra dommerne, der her består af O-dommer Helle Krasnik Trolle samt U18/U21-landstræner Dennis Fisker. Udtagelsen af de fire ekvipager i hver årgang, der skal repræsentere Danmark, træffes på baggrund af alle tre ridt og annonceres umiddelbart efter de enkelte årgange. Dertil udnævnes 2 ekvipager i hver årgang som reserver. 

Falsterbo-udtagelse:
Falsterbo Horse Show afholdes i perioden 7.-15. juli 2018, men UVM-udvalget har intet med udtagelse hertil at gøre, da det ligger helt i DRF-regi. UVM-udvalget vil dog gerne opfordre rytterne til at afstemme stævnekalenderen for den enkelte hest, således at hestene får de bedste muligheder for at vise sig optimalt. Udtagelse til Falsterbo Horse Show foregår ifølge deres propositioner via kvalifikationerne i Ringsted Sportsrideklub den 16.-17. juni 2018 og Billund Rideklub den 23.-24. juni 2018.

DRFs championat for ungheste:
De heste, der kommer til start for Danmark under UVM i Ermelo, vil som de foregående år have direkte adgang til finalestævnet på Blue Hors, Randbøl i uge 41.

Wild-card
Der kan i ganske særlige tilfælde uddeles et wild-card pr. land, som der særskilt skal ansøges om til UVM-udvalget. Ønsker man at komme i betragtning, skal der fremsendes video eller link til optagelse af programridning af såvel det indledende som finaleprogrammet i det respektive alderstrin. Fremsendelse skal ske til Barbro Saul på: barbrosaul@gmail.com , og optagelsen skal være UVM-udvalget i hænde senest den 1. juni 2018. Husk desuden at oplyse hestens livsnummer. Der svares via mail efter UVM-udvalgets gennemsyn. 

UVM-stævnet i Ermelo, Holland:
Vi tilmelder de udtagne ekvipager, men selve startgebyret indeholdt opstaldning vil være for egen regning. Der vil være mulighed for fælles indkvartering for rytterne for egen regning på nærliggende hotel.
Ved UVM-stævnet deltager de to chef d’équipe, som er behjælpelige under hele stævnet.


Krav til de udtagne ekvipager:
Da der er tale om et avlsarrangement under WBFSH, som kun Dansk Varmblod og Trakehner-Avlsforbundet i Danmark er medlemmer af, kan der alene udtages heste, som kan godkendes af de respektive avlsforbund, der efterser de enkelte hestes stamtavler. 

Økonomi:
Omkostninger til transport mv. af ekvipagerne til såvel udtagelsen som til UVM-stævnet i Ermelo, opstaldning og startgebyrer samt udstedelse af internationalt hestepas (FEI-pas), kredsdyrlægebesøg inden afrejse afholdes alle af rytterne/ejerne. (Der er ikke krav om international rytterlicens for rytterne.)

Kort oprids over skæringsdatoer til UVM 2018:

  1. Ultimo marts: Offentliggørelse af UVM-bruttogruppen på de to avlsforbunds hjemmesider
  2. 18. maj 2018: Deadline for fremsendelse tilmeldingsskema med henblik på deltagelse i UVM-iagttagelse med frasortering til DM-stævnet på Broholm 
  3. Maj 2018: Bestilling af boks via DRF Go til DM-stævnet
  4. 1. juni 2018: Deadline for ansøgning af wild-card
  5. 9. og 10. juni 2018: Iagttagelse med frasortering på Broholm
  6. 7. juli 2018: Endelig udtagelse til UVM 2018 ved DM-stævnet på Broholm

UVM-udvalget 2018:
Ane Marie Jensen (23 35 29 47) og Barbro H. Saul (41 69 49 00), som gerne besvarer spørgsmål, samt observatør Suzi Fischer.

/Pressemeddelelse.

Læs også

Danske wild-cards til UVM på Zangersheide

27-08-2017 22:52, af Thomas Bach Jensen

Den danske UVM-udtagelseskomité i springning har i dag givet 11 wild cards til UVM på Zangersheide i september

12 heste og 10 ryttere skal til Ermelo (video)

09-07-2017 11:33, af Thomas Bach Jensen

Der er nu udvalgt de 12 heste, der skal repræsentere Danmark ved UVM i Ermelo sammen med deres 10 ryttere – beriderne Carina Cassøe Krüth og Kenneth Damgaard er hver kvalificeret med to heste

UVM-udtagelse som publikumsmagnet

08-07-2017 22:59, af Thomas Bach Jensen

Tilskuerne ved DM på Broholm stimlede i aften sammen om den indledende runde af UVM-udtagelsen for unge dressurheste

"Digby – Fra hest til verdensstjerne"

31-05-2016 09:25, af Tonya Bille Nielsen

Bogen handler om Nathalie zu Sayn Wittgensteins uddannelses teknikker, fra tilridning til Grand Prix og om hendes trofaste samarbejdspartner og ven gennem mange år, hesten Digby

 

"Vibsen" giver stafetten videre

02-10-2012 14:21, af Nina Marie Villadsen
Pony|
Efter 10 på posten som landstræner i dressur for ponyrytterne har Vibeke Degn Andersen – også kaldet Vibsen – valgt at stoppe på posten

Bronze til juniorerne ved EM i dressur

10-08-2017 14:18, af Thomas Bach Jensen

Torsdag blev anden halvdel af holdmesterskabet afviklet ved EM i dressur for juniorer i Roosendaal i Holland, og vores to resterende ekvipager leverede begge super præstationer, der sikrede, at vores dygtige piger kunne modtage en flot og velfortjent bronzemedalje

Fin dressur i Odense

07-02-2016 18:31, af Maria Schacht

Inde midt i Odense ligger Fyens Rideklub. De afholdte denne weekend dressurstævne for både ponyer og heste

Hestene er topfit i Aachen

18-07-2017 14:32, af Britt Carlsen

Verdens største ridestævne kaldes CHIO Aachen, og i de kommende dage danner den sydtyske by rammen om dressur, springning, military, 4-spands kørsel og voltigering - og de første danske heste er kommet godt frem

Seneste verdensrangliste i dressur

11-10-2010 07:57, af Thomas Bach Jensen
Verdensranglisten pr. 30. september tæller Grand Prix og Grand Prix Special med fra WEG 2010 i Kentucky

Hvem skal til EM i Aachen?

12-06-2015 12:43, af Britt Carlsen

DM-stævnet i dressur på Broholm er i fuld gang. Interessen samler sig helt naturligt om sammensætningen af det seniorlandshold, som i august skal forsøge et opnå kvalifikation til OL i Rio

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Varmblodspris til Dufour fik Boxen til at ryste

10-03-2018 21:24, af Britt Carlsen

Jyske Bank Boxen rystede, da det blev offentliggjort, hvem der i år er udvalgt til den fornemme hæderspris MCH's Varmblodspris - og den hæder tilfaldt Cathrine Dufour, det udløste et jubelbrøl i Boxen

Fiontini er sikret på danske hænder! (video)

14-03-2018 15:03, af Thomas Bach Jensen

En af verdens mest lovende unge dressurheste, DV-hoppen Fiontini, er nu købt i partnerskab af Stutteri Evo og Helgstrand Dressage for at sikre en hest frem mod OL 2020 i Tokyo

15 grunde til, at hopper er bedre end vallakker

26-02-2014 14:01, af Nina Marie Villadsen

Hopper har af og til et lidt blakket ry, men engelske Horse & Hound giver her 15 grunde til, at hopper angiveligt skulle være bedre end vallakker – er du enig?

27 unge hingste blev godkendt (opdateret)

11-03-2018 12:13, af Britt Carlsen
Avl|

Det er et imponerende hold unghingste, som er blevet præsenteret for publikum og dommere under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og det har ikke været en let opgave for kåringskommissionen at sortere iblandt hingstene

Fiontini udløste en stjernehimmel i Boxen

10-03-2018 22:13, af Britt Carlsen

Det var smukt og stemningsfuldt, da Severo Jurado Lopez red den tredobbelte UVM-vinder Fiontini ind i Boxen under Dansk Varmblods gallashow - og Fiontinis flotte resultater udløste den eftertragtede H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepris

Flere end 60.000 til hingstekåring

11-03-2018 19:30, af Britt Carlsen

Har man haft fornøjelsen at opleve Dansk Varmblods hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning denne weekend har man nok oplevet trængslen i det ellers gigantiske messecenter – det er fuldt forståeligt for vi har været mere end 60.000 i Herning de seneste dage

Så er der billeder fra Herning!

12-03-2018 14:25, af Kristine Ulsø Olsen

Ridehestens dygtige fotografer tog mere end 10.000 billeder under hingstekåringen i Herning - og nu er de online!
 

Fürstenball – Årets Hingst

11-03-2018 13:23, af Britt Carlsen
Avl|

Det var ikke uventet, at Dansk Varmblods avlsledelse i år har valgt elitehingsten Fürstenball til Årets Hingst i forbundet

Der var musik i unghingstene til det sidste

11-03-2018 16:47, af Britt Carlsen
Avl|

Efter  fem dage i hingstestalden i MCH Messecenter Herning, og flere fremvisninger for dommerne i forbindelse med kåringen, så var der fortsat overskud i de 3-årige hingste, da de skulle indsynes til 10-dages test

Mit første 10-tal

10-03-2018 15:30, af Sussi Hjort Hollensted

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Veneziano vandt klassen ECCO Intermediaire I CDI3*, og Daniel fik sit første 10-tal internationalt