15 grunde til, at hopper er bedre end vallakker

26-02-2014 14:01, af Nina Marie Villadsen

Hopper har af og til et lidt blakket ry, men engelske Horse & Hound giver her 15 grunde til, at hopper angiveligt skulle være bedre end vallakker – er du enig?

Copyright Ridehesten.com
Én af de hopper der for alvor har formået at sætte vallakker og hingste til vægs - Blue Hors Matine, her med Andreas Helstrand i sadlen ved WEG 2006 i Aachen.

1. Kald det evolution, men hopper synes at have en større selvopholdelsesdrift. De er fx marginalt mindre tilbøjelige til at hoppe ned i en grøft i blind panik. Det betyder, at selv hvis de flygter væk fra fx en traktor, så længe du kan blive om bord – og undgå eventuelle lave grene undervejs – så burde du være nogenlunde sikker.

2. Af samme grund kan de være mindre tilbøjelige til at røre bommene i springning, og vil hellere stoppe lang tid før springet, end risikere et styrt, fordi de ikke kunne klare forhindringen.

3. En hoppe vil også hellere flytte sig for fremmede heste, end at forsøge at blive venner med dem. Og vi er alle for noget, der begrænser dyrlægeregninger.

4. Træning af en hoppe lærer dig, at du er langt bedre stillet ved at spørger pænt om ting end at kræve - en nyttig lektie at lære, som gælder for alle områder af livet.

5. Træning af en hoppe vil også forbedre dine forhandlingsevner tifold, og åbner op for en helt ny verden af karrieremuligheder, lige fra mægler til FN-fredsudsending.

6. Vi siger ikke, at hopper rulle i mudderet, eller at alle hestepærerne bliver pænt stablet op i et hjørne af boksen, men det har været kendt med hopper, at de er tilbøjelige til at foretrække at opretholde en vis grad renlighed.

7. Helt indlysende, kan du naturligvis ikke avle et føl på din elskede vallak…

8. Du kan give en hoppe pink bandager og bling-bling pandebånd på uden hele tiden at skulle rette folk, når de gætter på hendes køn.

9. Hopper er ofte skarpere og klogere end vallakker, som det så ofte er tilfældet med hunkøn (ja, redaktionen består af 80% kvinder, hvorfor vi er helt objektive).

10. I modsætning til vallakker, er det usandsynligt, at hopper vil slikke og savle på dig, når du kommer ud i stalden (dog kan det være fordi, de har for travlt med at lægge deres ører tilbage).

11. Hopper har en klar fornemmelse af det personlige rum - og vil høfligt anmode om, at du husker dette.

12. Det siges, at kun hopper kan stå lodret med begge ender. Det er hvad vi kalder balance og atletisk talent.

13. Vallakker er generelt kælne. Hoppers hengivenhed skal du arbejde hårdere for. Det er lidt ligesom at have en kat i modsætning til en hund. Vallakker er enhver mands bedste ven, mens hopper er selektive, og det gør, at deres ejere føler sig specielle.

14. Hvis vi fik en krone for hver gang, vi har hørt en rytter sige: - Hvis du får en god hoppe, så kæmper de virkeligt for dig, så kunne vi fordoble vores løn.

15. Hopper gør et prisværdigt stykke arbejde for at holde styr på staldens vallakker. Hvis du lod en vallak bestemme, ville der opstå kaos.

Kilde: Horse & Hound

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Svindelmillioner brugt på rideheste

10-10-2018 09:33, af Thomas Bach Jensen

En stor svindelsag har det sidste døgns tid kørt i den danske presse. En ansat i Socialstyrelsen har tilegnet sig 111 millioner kroner, der var øremærket socialt udsatte grupper, og har brugt en del af pengene på at indkøbe springheste til sin datter

Hvordan forklarer vi ridesporten?

11-10-2018 20:35, af Britt Carlsen
Blog|

TV og dagblade har i disse dage stort fokus på svindelsagen, hvor 64-årige Britta Nielsen fra Hvidovre er mistænkt for at svindle for 111 millioner kr., og da nogle af pengene tilsyneladende er brugt på heste og springsport, er mediernes fokus nu rettet mod ridesporten

Navneforbuddet i svindelsagen er ophævet

10-10-2018 15:46, af Thomas Bach Jensen

TV2 har i eftermiddag meddelt, at navneforbuddet i svindelsagen er ophævet, og at navn og billede af den efterlyste kvinde nu er offentligt kendt

Kasper har hesten til OL 2024!

13-10-2018 17:57, af Britt Carlsen

Kvaliteten blandt de 4-årige heste er tårnhøj i Dansk Ride Forbunds springchampionat powered by PAVO – og i Katrinelund Satisfaction har Kasper H. Hansen en hest, der kan bringe ham til OL, mener landstræneren

Forrygende 4-års klasse på Blue Hors

12-10-2018 14:32, af Thomas Bach Jensen

Dommere og publikum på Blue Hors blev i dag præsenteret for et helt forrygende stærkt felt i 4-års klassen ved DRF's championat for ungheste powered by Pavo

Hesselhøj Donkey Boy i spidsen for 6-års

13-10-2018 15:59, af Thomas Bach Jensen

Det blev helt som forventet en spændende kvalifikationsklasse for de 6-årige dressurheste i DRF's championatfinale for ungheste powered by Pavo, hvor den forsvarende danske mester skulle møde den regerende verdensmester

Tidligere olympisk guldmedaljetager død efter ulykke

07-10-2018 06:36, af Charlotte Kondrup

Tidligere OL-rytter Bert Romp fra Holland blev forleden sparket i hovedet. Han døde efterfølgende af sine kvæstelser

Hesselhøj Donkey Boy genvandt sin mestertitel (video)

14-10-2018 17:19, af Thomas Bach Jensen

Der var spænding til allersidst i finalen for 6-årige dressurheste ved Dansk Ride Forbunds Championat for Ungheste powered by Pavo på Blue Hors i dag, hvor DV-hingsten Hesselhøj Donkey Boy løb med sejren for tredje gang

To danske finalister

28-09-2012 17:42, af Britt Carlsen
UVM Zangersheide | Det lykkedes igen i år for Søren Møller Nielsen at ride Canon Ask ind i finalen på Zangersheide, og så er en spansk landsholdsrytter finalekvalificeret på en dansk hest

Forrygende afgørelse – publikum sad på nåle

13-10-2018 20:01, af Britt Carlsen

Efter stildommerne havde sorteret i holdet af 5-årige springheste i finalen ved Dansk Ride Forbunds championat powered by PAVO, så blev det tid til en forrygende omspringning blandt otte ekvipager