15 grunde til, at hopper er bedre end vallakker

26-02-2014 14:01, af Nina Marie Villadsen

Hopper har af og til et lidt blakket ry, men engelske Horse & Hound giver her 15 grunde til, at hopper angiveligt skulle være bedre end vallakker – er du enig?

Copyright Ridehesten.com
Én af de hopper der for alvor har formået at sætte vallakker og hingste til vægs - Blue Hors Matine, her med Andreas Helstrand i sadlen ved WEG 2006 i Aachen.

1. Kald det evolution, men hopper synes at have en større selvopholdelsesdrift. De er fx marginalt mindre tilbøjelige til at hoppe ned i en grøft i blind panik. Det betyder, at selv hvis de flygter væk fra fx en traktor, så længe du kan blive om bord – og undgå eventuelle lave grene undervejs – så burde du være nogenlunde sikker.

2. Af samme grund kan de være mindre tilbøjelige til at røre bommene i springning, og vil hellere stoppe lang tid før springet, end risikere et styrt, fordi de ikke kunne klare forhindringen.

3. En hoppe vil også hellere flytte sig for fremmede heste, end at forsøge at blive venner med dem. Og vi er alle for noget, der begrænser dyrlægeregninger.

4. Træning af en hoppe lærer dig, at du er langt bedre stillet ved at spørger pænt om ting end at kræve - en nyttig lektie at lære, som gælder for alle områder af livet.

5. Træning af en hoppe vil også forbedre dine forhandlingsevner tifold, og åbner op for en helt ny verden af karrieremuligheder, lige fra mægler til FN-fredsudsending.

6. Vi siger ikke, at hopper rulle i mudderet, eller at alle hestepærerne bliver pænt stablet op i et hjørne af boksen, men det har været kendt med hopper, at de er tilbøjelige til at foretrække at opretholde en vis grad renlighed.

7. Helt indlysende, kan du naturligvis ikke avle et føl på din elskede vallak…

8. Du kan give en hoppe pink bandager og bling-bling pandebånd på uden hele tiden at skulle rette folk, når de gætter på hendes køn.

9. Hopper er ofte skarpere og klogere end vallakker, som det så ofte er tilfældet med hunkøn (ja, redaktionen består af 80% kvinder, hvorfor vi er helt objektive).

10. I modsætning til vallakker, er det usandsynligt, at hopper vil slikke og savle på dig, når du kommer ud i stalden (dog kan det være fordi, de har for travlt med at lægge deres ører tilbage).

11. Hopper har en klar fornemmelse af det personlige rum - og vil høfligt anmode om, at du husker dette.

12. Det siges, at kun hopper kan stå lodret med begge ender. Det er hvad vi kalder balance og atletisk talent.

13. Vallakker er generelt kælne. Hoppers hengivenhed skal du arbejde hårdere for. Det er lidt ligesom at have en kat i modsætning til en hund. Vallakker er enhver mands bedste ven, mens hopper er selektive, og det gør, at deres ejere føler sig specielle.

14. Hvis vi fik en krone for hver gang, vi har hørt en rytter sige: - Hvis du får en god hoppe, så kæmper de virkeligt for dig, så kunne vi fordoble vores løn.

15. Hopper gør et prisværdigt stykke arbejde for at holde styr på staldens vallakker. Hvis du lod en vallak bestemme, ville der opstå kaos.

Kilde: Horse & Hound

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Britt Carlsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Britt Carlsen

bc@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Giv hesten citrusfrugter til forårsgræsset

23-04-2018 08:45, af Sussi Hjort Hollensted

Giv din hest apppelsin her i foråret, så dens spytkirtler ikke hæver af det friske græs

Trænerlicens – hvorfor?

19-04-2018 07:33, af Britt Carlsen

På Ridehestens Facebook-side har vores læsere debatteret et forslag til behandling på rideforbundets repræsentantskabsmøde – skal alle trænere fremover have trænerlicens? Hvad er begrundelsen, og hvad er holdningen til det. Vi har bl.a. spurgt tidligere holdleder i dressur Kimi Nielsen

DRIF vil gerne favne alle

20-04-2018 08:54, af Britt Carlsen

Formanden for Dansk Ride-Instruktør Forening, berider Torben Frandsen, bakker op om forslaget fra Cedergaard Sportsrideklub om trænerlicens. Han vil gerne favne alle undervisere i foreningen og ikke blot de uddannede beridere og trænere

Kirk Kristiansen sælger Wellington-ejendom

23-04-2018 14:24, af Camilla Tiefensee Schrøder

Thomas og Signe Kirk Kristiansen har solgt deres hesteejendom i Wellington til Louise Leatherdale

Farvel til Raider Holmen

23-04-2018 12:20, af Britt Carlsen

En af de mest succesfulde danske heste herhjemme gennem flere år, Raider Holmen er blevet aflivet mæt af dage og store oplevelser. Det er hårdt, fortæller Daniel Cassøe Jakobsen

Højt humør til åbent hus på Bøgegården

22-04-2018 17:42, af Kristine Ulsø Olsen

I dag var åbent hus-turen gået til Stald Bøgegården hos Familien Schmidt i Sønderjylland, hvor der blev vist flere interessante hingste og tilhørende afkom

Tørveslettens Quattro har brækket kæben

24-04-2018 18:25, af Cecilia Lindahl

 Tørveslettens Quattro vil ikke være at finde på konkurrencebanerne den kommende tid. Den danske dressurhoppe har nemlig brækket sin kæbe

Hvad ved vi egentlig om hestens udstyr?

20-04-2018 13:15, af Britt Carlsen

DRFs udstyrsundersøgelse er nu offentliggjort i Equine Veterinary Journal, og den giver svar på mange spørgsmål omkring brug af udstyr herhjemme

Træningstips fra Andreas Helgstrand

22-04-2018 07:35, af Cecilia Lindahl

Ridehesten JUNIOR har været i gemmerne og fundet en spændende artikel, hvor Andreas Helgstrand fortæller,  hvordan hjælperne bruges i praksis, og hvad målet er med at træne hesten i at reagere korrekt på den rigtige hjælp

Springlandsholdet klar til NM

23-04-2018 18:03, af Camilla Tiefensee Schrøder

Fra på torsdag står den på NM i springning for seniorer ved Dramme Spring Tour i Norge